16 Mar 2010 kl: 00:00

3 underbara anledningar att åka till El Nido!

Lugnet

Hotellen och restaurangerna i El Nido ligger bokstavligen på stranden. Under dagarna råder ett stillsamt lugn. Barn på väg till eller från skolan springer förbi, en och annan turist strosar fram och stannar för ett dopp eller en fruitshake i skuggan och kanske kommer strandens enda och inte särskilt påstridiga strandförsäljare förbi och försöker sälja pärlor. När skymningen faller flyttar restaurangerna ända ut till vattenbrynet med bord och stolar och tänder upp facklor som enda belysning.

Skärgården

2009 års svenska Robinson spelades in på öarna utanför El Nido. Varje dag går båtar ut från byn för ”ö-hoppning”. Inspelningsplatser från Robinson, som den stora lagunen besöks, men jag lovar att på varje ö i Bacuit-skärgården finns det paradisstränder värda att upptäcka. Snorkling, dykning, romantisk middag i solnedgången eller övernattning med lägereld och trubadur på en öde ö är några av de aktiviteter som erbjuds.

Engelska, vad enkelt allt blir

I Filippinerna är engelska tillsammans med Filipino de två officiella språken. Att så gott som alla Filippiner talar hyfsad till bra engelska gör det enkelt att göra sig förstådd och att ta sig fram på öarna. De lite mindre barnen prövar gärna sina engelska kunskaper med ett glatt ”Hello! What’s your name?”