30 Maj 2012 kl: 00:00

3 svenska super-appar för jobbet

 

Izettle

I dag räknar konsumenterna med att kunna betala med kort överallt – klurigt för den småförtagare som inte vill betala bankernas höga avgifter för hyra och användning av kortterminaler. Då kan Izettle komma väl till pass.
Den svenska betalningslösningen, som grundades 2011 av IT-veteranerna Jacob de Geer och Magnus Nilsson, har just mindre företag och privatpersoner som målgrupp.
Genom att sticka in en liten dosa och starta appen förvandlas din Iphone eller Ipad till en kortläsare. Dosan är gratis, och företagets affärsmodell går ut på att ta betalt per transaktion; 1,50 kronor plus 2,75 procent av köpesumman kan låta mycket, men i jämförelse med de traditionella betalningslösningarna är det väldigt konkurrenskraftigt.

 

 

Scrive

Alla som någon gång har stått vid en uråldrig fax och förbannat de krångliga turerna kring avtal som ska skickas fram och tillbaka för påskrift bör kolla in e-signeringslösningen Scrive.
Vd:n och grundaren Lukas Duczko fick idén när han jobbade på bokningsbolag och själv lade mängder av tid och mycket energi på att hantera alla de artistavtal som verksamheten krävde.
Med Scrive gör du helt enkelt en pdf av det dokument du vill få signerat, skickar över det och bjuder in mottagaren till programmet, där personen i fråga kan göra en digital och juridiskt hållbar underskrift.
Nyligen lyckades Scrives grundare för andra gången sedan starten 2010 få tillskott i aktiekapitalet genom riskkapitalinvesteringar.

 

 

Wrapp

En av vårens mest omtalade appar är Wrapp, lösningen för dig som på ett enkelt sätt vill ge bort presentkort – kanske i sommarpresent till dina anställda? Tack vare att affärs­idén är attraktiv för butikerna har det regnat investeringspengar på grundarna Andreas Ehn (tidigare på Spotify) och Hjalmar Winbladh (tidigare Rebtel och Sendit) sedan starten för drygt ett år sedan.
Wrapp knyter samman konsumenternas digitala och sociala liv på Facebook och i mobilen med deras shoppingvanor. Genom ett par klick har du gett bort ett presentkort, som enkelt löses in på plats i butiken eller på nätet. Bland de anslutna butikerna finns bland många andra Clas Ohlson, Stadium och Cervera – perfekta ställen för företagspresenter.

 

 

LÄS MER


Lönesnackdags? Förhandla till dig en smart mobil! Här är 12 Android- och iPhoneappar som gör ditt jobb enklare och övertygar chefen att ge dig en nalle.

Det blir ingen Iphone 5, men väl en 4S. Så här skaffar du den som löneförmån.