26 Maj 2014 kl: 00:00

3 appar som räddar din ekonomi

 

Sambo

Har du och din partner inte gått över till gemensam ekonomi ännu? Eller bor du i kollektiv? Då vet du hur krångligt det kan vara att hålla reda på varandras utgifter i hushållet för att se att det går jämnt ut – och hur gnissligt det kan bli om något känns skevt. Appen Sambo (Iphone) samlar alla utgifter och håller koll på vem som har betalat mest varje månad.

Mint

Att föra bankbok är nyttigt, och det har aldrig varit enklare att registrera utgifterna än det är i dag. Med en smartphone på fickan är det bara att skriva in latten/storhandlingen/den betalda räkningen på en gång, till exempel i appen Mint (Android, Iphone, Ipad, Android tablet). Här kan du också sätta upp ekonomiska mål, registrera räkningarna och få påminnelser när de ska betalas. Genom olika kategorier får du dessutom en mycket tydlig bild av vad du egentligen lägger dina pengar på – på gott och ont…

Mitt saldo

Har du konton i många olika banker? Appen Mitt saldo (Iphone, Ipad – men en motsvarande Android-app är Bankdroid) samlar alla konton under ett och samma tak. Genom att logga in på appen får du tillgång till kontoinformationen för alla dina konton samt möjlighet att uträtta enklare bankärenden som att föra över pengar mellan dem.
Men om du känner dig minsta osäker på att lämna ut dina bankuppgifter ska du låta bli att använda den här appen; Mitt saldo fick för något halvår sedan mycket kritik från bankerna för att själva idén bygger på att man uppger sina inloggningsuppgifter till en tredje part.

 

 

 

 

Pryltips: Håll ordning med en bubblande anslagstavla

Ligger post-it-lappar med viktiga anteckningar och skräpar överallt? Trött på tråkiga och plastiga anslagstavlor?
»Här har du snyggaste bubblan att fästa dem eller inspiration på!
 
 

Ring rätt när du söker jobb

Att komma på intervju är en sak, att förbereda sig är en annan. Är det okej att ringa innan och ställa några nyfikna frågor?
» Campus har frågat 4 experter


 

Text: Campus Datum: 2012-02-24