23 Mar 2011 kl: 00:00

12 grymma appar för jobbet

 


Things, Todo task manager

Här är två appar som hjälper dig att jobba smartare och effektivare. Things bygger på den storsäljande boken Få det gjort! – svart bälte i vardagseffektivitet. Här kan du enkelt skriva in allt du behöver göra, schemalägga uppgifter, smidigt se exakt vad du ska göra i dag och lätt klicka bort de aktiviteter du är klar med – de sparas då i en logg så du kan se vad du fått gjort.

 

Även Todo task manager hjälper dig att sortera och filtrera dina dagliga uppgifter. Dessutom går det att sätta alarm på aktiviteter så att du kommer ihåg dem. Kom-i-håglistorna kan också skickas via epost.

 

Plattform och pris: Things för iPhone kostar 75 kronor, Todo task manager för Android är gratis.

 

 

 

Evernote

Här är appen som lovar att hjälpa dig att minnas allt: anteckningar, idéer, bilder, filer, inspelningar – stoppa in det i Evernote och nå det från din dator eller mobil.  Du kan kategorisera upp dem och göra dem lättare att hitta. Coolast av allt – texten i dina bilder blir sökbar. Fota av ett dokument eller en whiteboard och du kan lätt söka fram det vid ett senare tillfälle.

 

Plattform och pris: Android och iPhone, gratis

 

 

 

Dropbox

Tröttnat på att inte ha tillgång till rätt dokument när du jobbar hemifrån, att kånka runt på USB-minnen eller att behöva mejla filer till dig själv? Spara dina dokument och bilder i Dropbox så kan du nå dem via vilken dator eller mobil som helst, och alltid vara säker på att du jobbar med den senaste versionen av dina dokument. Dessutom är det en säker backup av dina filer.

 

Plattform och pris: iPhone och Android, gratis

 

 

 

Scanner pro

Förvandla din iPhone till en portable scanner. Med Scanner pro kan du scanna in och mejla dokument eller ladda upp dem till exempelvis Dropbox. Alla inscannade dokument sparas som pdf:er. Dessutom kan du ladda in filerna i Google docs OCR och göra om dem till editerbara text-filer.

 

Plattform och pris: iPhone, 49 kronor

 

 

 

 

Bullermätare

Sitter du i ett öppet kontorslandskap eller jobbar i en bullrig miljö? Med Arbetsmiljöverkets bullermätare kan du se hur mycket buller du har omkring dig. Med en enkel knapptryckning får du en decibelmätare som mäter ljudnivån. Du kan även räkna ut hur mycket buller du totalt utsätts för under en 8-timmarsdag och ge chefen ren fakta på om din arbetsmiljö är skadlig.

 

Plattform och pris: iPhone, gratis

 

 

 

Vab sms, VabbaNu!

Är du förälder i karriären kan det hända att du behöver vabba ibland. Här är två appar som gör det enklare för dig att anmäla vård av barn till Försäkringskassan. Efter den första gången är det bara att trycka på barnets namn när du ska vara hemma. Apparna skickar dina uppgifter till Försäkringskassan, som direkt svarar via SMS att de har mottagit och registrerat din anmälan.

 

Plattform och pris: Vab sms för Android är gratis, VabbaNu! för iPhone kostar 7 kronor

 

 

 

Ibluesky

Ett riktigt bra sätt att komma ihåg och samla dina tankar och idéer är att göra mindmaps. I appen Ibluesky, kan du lätt både skapa och strukturera om i dina mindmaps. Bara peka och skriv.

 

Plattform och pris: iPhone, 75 kronor

 

 

 

 

Talktome

Bryt alla språkbarriärer! Den här appen översätter tal från ett språk till ett annat, och kan även översätta text till tal och tvärtom. Översättningarna kan skickas som text-sms eller via mail som ljud eller text.

 

Plattform och pris: Android, gratis

 

 

 

 

Business card reader

Tröttnat på att lägga visitkort på hög och sedan inte hitta rätt kort när du väl behöver få kontakt med någon? Den här appen scannar in kortet och sparar automatiskt in kontaktuppgifterna i din kontaktlista.

 

Plattform och pris: iPhone, 7 kronor

 

 

 

Quickoffice

Med den här appen kan du jobba var som helst så länge din iPhone är med. Det låter dig nämligen skapa och redigera dina word-, excel- och powerpointfiler via mobilen. Dela dem sedan via mail eller molntjänster som Google Docs och Dropbox.

 

Plattform och pris: Android och iPhone, 75 kronor

 

 

 

 

Trafikinfo, Trafiken

Pendlar du till jobbet med bil kan det vara schysst att få koll på trafikläget. Gratisappen Trafikinfo ger information om vägarbeten och trafikolyckor i hela landet. Med appen Trafiken som kostar sju kronor och finns för Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar/Öland kan du se trafikläget via över 250 av Vägverkets vägkameror som uppdateras en gång i minuten, få trafikmeddelanden och hålla koll på aktuell trängselskatt och schemalagda hinder.

 

Plattform och pris: Trafikinfo för Andorid och iPhone är gratis, Trafiken för iPhone kostar 7 kronor

 

 

 

Tågtavlan

Pendlar du med tåg? Trött på att sitta på stationen och vänta på försenade avgångar? Appen Tågtavlan visar samtliga svenska tågstationers tågtavlor – avgångar, ankomster, förseningar och spår, så att du snabbt får info om trafikläget.

 

Plattform och pris: iPhone, 7 kronor

 

 

 

Tipsa!

Vilken är din favorit-app på jobbet? har du tips eller varningar? Dela med dig här nedanför eller i Annas forumtråd Appar – bästa och varningar.