10 tips som gör dig rik
4 Aug 2014 kl: 00:00

10 tips som gör dig rik

Som 21-åring var han pank och skukldsatt. Innan han fyllde 30 hade Grant Cardone gjort sig till dollarmiljonär. Följ hans tio tips så ska nog inget kunna stoppa dig! (Och hör gärna av dig till Shortcut när du lyckats.)

1. Följ pengarna
Spara räcker inte. Öka inkomsterna steg för steg. Varje ny roll ska ge mer betalt än den du hade tidigare.

2. Sträva, stila inte
Spendera inte pengar på lyxkonsumtion innan du har flera säkra inkomstkällor. Se till att göra dig känd som en person med arbetsmoral, inte som superspenderare.

”Jag körde fortfarande runt i en Toyota Camry efter att jag hade blivit miljonär.”

3. Spara inte för att spara
Enda anledningen till att spara är för att kunna investera. Sparpengarna ska du aldrig, aldrig någonsin, röra. Därför tvingas du hela tiden gå tillbaka till steg ett och öka dina inkomster, istället för att nalla på sparpengarna.

4. Undvik skulder som inte betalar sig
Låna aldrig till något som inte genererar mer pengar än du hade innan. Låna bara pengar till en bil om du vet att den kommer ge dig en ökad inkomst. ”Rika människor använder lån för att finansiera stora investeringar och öka sina inkomster. Alla andra lånar pengar för att köpa sådant som gör de rikare ännu rikare.”

5. Behandla pengar som en avundsjuk älskare
Om du drömmer om att bli  finansiellt oberoende måste du också prioritera det framför allt annat. ”Pengar är som en avundsjuk älskare. Ignorerar du pengarna ignorerar de dig. Eller ännu värre, lämnar dig för någon annan som faktiskt prioriterar dem”, säger Cardone.

6. Pengar sover aldrig
Arbetsmoralen är A och O. Du kommer att behöva offra kvällar och helger. ”Försök aldrig att vara den smartaste eller mest tursamma personen; se bara till att du jobbar hårdast av alla.”

7. Tänk bort dig själv som fattig
”Jag har varit fattig och det suger. Jag har haft precis tillräckligt mycket, och det suger nästan lika mycket. Sluta tänk att det är okej att inte ha några pengar. Bill Gates sa en gång till en grupp med universitetsstudenter att ’Det är inte ert fel att ni föddes fattiga, men det är ert fel om ni fortsätter att vara fattiga.”

8. Skaffa en miljonärsmentor
Du kanske inte omger dig med personer som har koll på hur du faktiskt ska bli en miljonär. Leta  reda på en mentor som är villig att dela med sig av sina råd, kunskap och nätverk. Våga fråga, att få frågan om man vill bli mentor är väldigt smickrande.

9. Se till att pengarna jobbar själva
Investera. Målet måste vara att tjäna mer pengar på dina investeringar än på ditt jobb. Den perfekta investeringen ger dig inkomster för resten av livet.

10.  Satsa högt!
Nöj dig inte. Satsa på tio miljoner istället för en. Låt ingen berätta för dig att dina planer är orimliga, din drivkraft är det absolut viktigaste, inte vad andra tycker om dig.

”Det finns ingen brist på pengar på den här planeten, bara brist på människor som vågar drömma stort”, menar Cardone.

Här hittar du Grant Cardones blogg.