10 nyårslöften som lyfter din karriär
31 Dec 2013 kl: 00:00

10 nyårslöften som lyfter din karriär

Här är tio nyårslöften som kan ge ny energi till din karriär:

1. Vässa din kompetens
Så genomför du det:
Anmäl dig till en kurs, eller ett intressant seminarium eller event. Eller skaffa en mentor som kan hjälpa dig framåt i karriären. 6 tips – Så hittar du en mentor.

2. Lär dig mer om ny teknologi och sociala medier

Så genomför du det: Fundera över var dina kunskaper brister och försök förändra det. Till exempel: Uppdatera ditt konto på LinkedIn. Följ tio nya personer på Twitter. Läs på om Facebooks säkerhetsinställningar. Börja följa två bloggar. Fundera ut en teknikfråga du vill ha svar på och Googla fram svaret. Glöm inte att uppdatera ditt konto på Shortcut, och att du kan ställa dina teknikfrågor till vår IT-expert.

3. Uppdatera ditt CV
Så genomför du det: Det är lättare än du tror: Så putsar du upp ditt CV i jul

4. Lär dig ett nytt språk

Så genomför du det: Anmäl dig till en språkkurs. Boka in en semesterresa till ett land där de talar språket som morot.

 

 

5. Radera gamla filer och e-post

Så genomför du det: Genom att ”städa i datorn” får du en snabbare dator och blir själv mer effektiv. Tips inför slitgörat hittar du här: Så städar du skrivbordet och mailen.

6. Nätverka med fem människor per månad:

Så genomför du det: Bestäm dig för att du vill utvidga din professionella kunskap och vilka mål du vill nå. Identifiera sedan människor som du vet kan hjälpa dig nå dessa mål och föreslå en lunch. Se sen till att träffa dem kontinuerligt. Hittar dem gör du med vårt avancerade kontaktsök.

7. Läs branschnyheterna

Så genomför du det: Skaffa en prenumeration på en tidning som gör att du håller koll på affärstrender och nyheter för din bransch.

8. Hitta mer tid för dig själv och/eller din familj

Så genomför du det: För att kunna lyckas professionellt är det viktigt med en bra balans mellan jobb och privatliv. På vilka sätt kan du kombinera båda? Ska du gå ner i tid? Lära dig säga nej? Prata med chefen? Börja redan i dag med att planera in några aktiviteter med din familj eller vänner, eller dig själv – som du självklart absolut inte får skjuta på. Fler tips hittar du här.

9. Spara undan mer pengar

Så genomför du det: Sätt upp som mål att ta skillnaden vid nästa löneförhöjning och stoppa den rakt in på sparkontot, eller till pensionen, varje månad. Kanske kan du redan nu starta ett auto-sparande på några extra hundralappar varje månad? Många bäckar små. . .

10. Träna och ät nyttigt:

Så genomför du det: Tänk efter vilka aktiviteter som ger dig extra energi och se till att du verkligen utövar dem. Skriv upp dem i kalendern och gör tiden för dem lika helig som ett möte med högsta chefen eller viktigaste kunden.

Genom en kombination av rätt kost och träning presterar du inte bara bättre på jobbet – din energi räcker även till en mer aktiv fritid. Glöm inte att du kan ställa en fråga till vår fitnessexpert!