10 anledningar till att välja Högskolan i Skövde
16 Feb 2017 kl: 00:00

10 anledningar till att välja Högskolan i Skövde

Artikeln är gjord i samarbete med Högskolan i Skövde. 

1) Spara pengar

via GIPHY

Om du pluggar i Stockholm eller Göteborg äts en stor del av CSN-cashen upp av hyran. En central studentetta på 30 kvadrat kostar 3 854 kronor i månaden i Skövde medan en lika stor lägenhet i en förort till Stockholm kostar 5 859 kronor. Prisskillnaden motsvarar ungefär 25 pizzor i månaden – ka-ching!

2) Upplev kultur

Sveriges första kulturhus byggdes i Skövde och orten håller fortfarande fanan högt för att kultur inte bara ska leva i storstäderna. Besök konstmuseet, pricka in kända gästföreställningar på Stadsteatern eller boka biljett till Göteborgsoperans Skövdescen.

3) Jämna ut ojämställdheten i tech-branschen

Många tech-yrken lider stor brist på kvinnor och i Skövde finns utbildningar för dig som vill ändra på det mönstret. Eftersom en av högskolans specialiteter är data och IT har du stor chans att få kunskaper som tar dig långt i branschen oavsett vilken inriktning du väljer.

4) Aktivera dig året runt

via GIPHY

Det kan vara svårt att få till träningspeppen ibland, men misströsta inte! I Skövde finns både skidbacke och badstrand nästan mitt i centrum – oavsett årstid krävs det minimal ansträngning för att ta sig till träningen.

5) Omfamna beslutsångesten

För dig som siktar högt och brett finns ingenjörsutbildningar. Om du gillar teknik kan maskiningenjör vara det rätta programmet och om du vill arbeta med produktutveckling passar du perfekt som designingenjör. Oavsett vilken inriktning du väljer kan du vara säker på att ingenjörer alltid kommer att vara eftertraktade på arbetsmarknaden.

6) Lev det studentliv du vill

via GIPHY

Skövde är en relativt ung studentstad, vilket gör att det inte finns hundraåriga traditioner som till punkt och pricka måste följas. Att du får möta motiveringen ”så här har det alltid gått till”. Men vill du vara med på spex och föreningsliv står dörren öppen, det är bara att dra på sig en ”ovve” (overall) och känna kåranda.

7) Bli nästa spel-entreprenör

Skövde har kallats spelundrets stad. Högskolan erbjuder Sveriges vassaste spelutbildningar och en stor del av nya, lovande spelbolag verkar här. Företag som Coffee Stain Studios och IUS Information tog sina första steg i staden och vinsterna i Sweden Game Awards har duggat tätt de senaste tio åren. Kanske är det du som skapar nästa Candy Crush?

8) Join the geek gang

via GIPHY

Eftersom Högskolan i Skövde genomsyras av teknik, data och IT är det den perfekta skolan för dig som gärna fördjupar dig i ettor och nollor. Här träffar du likasinnade kursare, vänner och kanske blivande kollegor.

9) Gör skillnad

På Biomedicinprogrammet lär du dig hur den mänskliga kroppen är uppbyggd, vad som orsakar allvarliga sjukdomar och hur de kan förebyggas. Är du intresserad av vad som påverkar människors välbefinnande ska du läsa Kognitiv neurovetenskap. Ditt studieval gör skillnad.

10) Ha nära till allt

Om du skulle längta efter storstadspuls finns Stockholm två timmar bort och Göteborg bara sextio ynka minuter bort. Om en kommande praktikplats ligger i en av de större städerna kan det vara skönt att veta att pendlingen inte blir några problem!

Artikeln är gjord i samarbete med Högskolan i Skövde.