10 anledningar till att välja Högskolan i Skövde
26 Mar 2018 kl: 00:00

10 anledningar till att välja Högskolan i Skövde

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde

1. Lev det riktiga studentlivet

I Skövde har du faktiskt råd att leva gott trots att du är student. Dessutom är både skolan och klasserna mindre än i de traditionella studentstäderna som Uppsala och Lund, vilket skapar en mer familjär stämning som ökar dina chanser att lära känna nya spännande människor.

2. Spara pengar

via GIPHY

Om du pluggar i Stockholm eller Göteborg äts en stor del av CSN-cashen upp av hyran. En central studentetta på 30 kvadrat kostar 3 670 kronor i månaden i Skövde medan en lika stor lägenhet i en förort till Stockholm kostar 5 859 kronor. Prisskillnaden motsvarar ungefär 25 pizzor i månaden – ka-ching!

3. Möjlighet till att bli dataspelsstjärna

Skövde brukar beskrivas som ett riktigt dataspelsmecka, vilket gör staden optimal att bo i för den dataspelsintresserade. Tack vare samarbetet mellan Högskolan och näringslivet har Skövde blivit en plats som kryllar av framgångsrika dataspelsföretag.

4. Upplev vacker natur på fritiden

 

via GIPHY

Skövde bjuder på storslagna naturupplevelser i form av lummiga åsar och milsvida naturreservat. Ta en paus från plugget och vandra längst med den 40 km långa Billingeleden eller promenera på vad som brukar beskrivas som världen vackraste väg – Vallevägen.

5. Omfamna beslutsångesten

För dig som siktar högt och brett finns Högskolans ingenjörsutbildningar. Om du gillar teknik kan maskiningenjör vara det rätta och om du vill arbeta med produktutveckling passar du perfekt som designingenjör. Oavsett vilken inriktning du väljer kan du vara säker på att ingenjörer alltid kommer att vara eftertraktade på arbetsmarknaden. Nu har Högskolan i Skövde dessutom en helt ny utbildning framtagen för byggbranschens senaste behov – Byggproduktionsingenjör. Utbildningen är anpassade efter ett nytt modernt tänk och fokuserar på att ta fram hållbara och innovativa lösningar. Rätt i tiden, visst?

6. Prova vingarna utomlands

via GIPHY

Att utlandserfarenheter och utbytesstudier är en konkurrensfördel på arbetsmarknaden är ingen hemlighet. På Högskolan i Skövde kan du välja mellan partneruniversitet i hela 30 länder. Det finns med andra ord goda möjligheter att du hittar ett land som passar just dina önskemål.

7. Ha nära till allt

Om du skulle längta efter storstadspuls finns Stockholm två timmar bort och Göteborg bara sextio ynka minuter bort. Om en kommande praktikplats ligger i en av de större städerna kan det vara skönt att veta att pendlingen inte blir några problem!

8. Framtidssäkra dig själv – med en hållbar utbildning

via GIPHY

Framtiden stavas hållbarhet – oavsett fält. På Högskolan i Skövde hittar du flera utbildningar som fokuserar på just hållbarhet. Till exempel det helt nya programmet Ekonomi och hållbarhet som ger dig rätt kompetens för att möta arbetsmarknadens behov. Och om du verkligen vill djupdyka i hållbarhetsfrågor finns Biovetenskap – biologiska resurser och hållbar utveckling. Ett program där du lär dig allt om celler, ekosystem, evolution, gener och sådant som hör biologi till – den ultimata utbildningen för den vetgirige!

9. Gör skillnad – både för dig själv och andra

Är du en person som älskar att lära dig mer om både kroppen och knoppen? Då är Högskolan i Skövde rätt för dig. På Biomedicinprogrammet lär du dig om kroppens uppbyggnad och på programmet Kognitiv neurovetenskap får du grotta ner dig i allt som har med hjärnan att göra. Har du alltid fascinerats av det sociala samspelet människor emellan kan Socialpsykologi vara rätt för dig.

10. Skövde har Sveriges bästa äventyrsbad

Bara en sån sak.

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Högskolan i Skövde