Vilken oväntad drömarbetsgivare passar du med?
11 Jan 2022 kl: 00:00

Vilken oväntad drömarbetsgivare passar du med?

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med Talent Match.

Visst är det lätt att känna sig ovetandes om ett företags kultur när man går på intervju? Nog för att det oftast finns mycket att läsa på hemsidan, en verklig uppfattning om en företagskultur är svår att sätta in sig i utan att själv vara anställd. När allt fler unga nu börjar prioritera kultur och värderingar när de söker nytt jobb uppstår nya utmaningar för rekryterare – hur ska talanger och företag med samma värderingar förenas? Talent Match tror sig ha svaret.

– Det unika är den ömsesidiga matchningen som sker anonymt. Det här är framtidens rekrytering. Vi vill vara ett av de valbara företagen, säger Ola Arvidsson, HR-direktör på Arla.

Här använder sig Talent Match av en helt ny AI-teknik, som arbetar med att koppla samman personer och företag som passar varandra – baserat på värderingar och preferenser.

Testa dig själv: Vilken oväntad drömarbetsgivare passar du med?

När du gjort ett test matchar Talent Matchs egenutvecklade så kallade CAI (Career AI) dig, dina talanger och dina värderingar mot framtida arbetsgivare.

– Har du rätt profil kan du bli utvald att ingå i deras utvalda miljöer där det finns möjlighet att på olika sätt lära känna varandra, säger Mikkel Gerdes.

Det är första gången någon försöker sig på att matcha talanger och arbetsgivare utifrån en helhetsbild utöver traditionella cv:n. Meningen är att få möjlighet att lära sig mer om företagets kultur och värderingar innan man hamnar i en anställningssituation.

– På så vis ger vi både arbetsgivare och talang möjlighet att utforska varandras värderingar, prioriteringar och ambitioner som är så viktiga i dag när en talangfull person väljer var han eller hon ska arbeta, men som tidigare varit svårt att veta innan man blivit anställd, säger Lisa Ljungblom, Partner Success Manager på Talent Match.

– Detta speglar dagens yrkesliv där talanger allt oftare vill att arbetsgivarens kultur stämmer överens med ens egen. Detta har hittills i princip inte gått att se innan man blivit anställd, säger Mikkel Gerdes.

Nyfiken på att testa själv? Klicka här!