Svenska Spel: “Vi vill bidra till en bättre könsfördelning inom tech”
11 Nov 2021 kl: 00:00

Svenska Spel: “Vi vill bidra till en bättre könsfördelning inom tech”

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med TalentMatch.

Du har säkert redan märkt av det – behovet av olika typer av kompetenser med någon slags techprofil är enormt. Och det kommer inte minska. En rapport från IT&Telecombolagen visar att företags och myndigheters behov av it-kompetens kommer öka kraftigt de kommande åren. En uppskattning är att 70 000 nya jobb med techprofil kommer skapas före 2024.

Orsaken är den pågående digitala omställningen – men pandemin har skyndat på transformationen mot digitala lösningar med allt från videomöten till molntjänster, hemarbete och ökning i e-handel.

För Svenska Spel är digitala produkter och videomöten inget nytt, men pandemin har skapat nya förutsättningar för bolaget som arbetsgivare. Många av jobben på Svenska Spel går att utföra på distans och det är numera inte en självklarhet att en nyanställd sitter på något av företagets kontor i Solna, Visby eller Göteborg. Majoriteten av nyanställningarna är inom tech.

– I dag är vi lika mycket ett techbolag som vi är ett spelbolag och vår verksamhet växer – framförallt inom tech, säger Joakim Karlsson, Head of Talent Acquisition på Svenska Spel.

Vilken arbetsgivare matchar du bäst med? Gör testet här!

Svenska Spel bildades i slutet av 90-talet efter en sammanslagning mellan de två statliga speltjänsterna Tipstjänst och Penninglotteriet. Sedan dess har bolaget vuxit till en koncern med 1400 anställda med spel inom flera olika områden. Fortfarande med målbilden att spel ska vara till glädje för alla inblandade – för kunderna, för idrotten och samhället i stort.

Att jobba på Svenska Spel är kul och du får möjlighet att utvecklas, det är en viktig del tycker jag. Sen har vi ett av världens mest avancerade spelsystem som hanterar ca 10 miljoner transaktioner varje dag, vilket ställer stora krav på allt från säkerhet till användarvänlighet och allt däremellan. Så vill du jobba med stora mängder data och avancerad teknik är vi en bra match.

– Sen tar vi hand om vår personal, vi har en hälsocoach, alla anställda får en personlig pott på 10 000 kr per år att använda till produkter och tjänster som gör deras liv lättare och vi har ett stort fokus på idrott och hälsa. Vi är för övrigt Sveriges största idrottssponsor, så vill man jobba nära idrotten är vi också en match.

Svenska Spel har gått in som partner till Talent Match för att få hjälpa att nå den svårnådda gruppen talanger med techprofil.

– Att prova nya lösningar ligger lite i vårt DNA, så vi är superpeppade på att se hur Talent Match kan bidra i vårt rekryteringsarbete. Vi vill erbjuda en unik inblick i hur vår vardag ser ut och ge inspiration.

Joakim Karlsson nämner särskilt Svenska Spels samarbete med Tjejer Kodar, en organisation som vill inspirera kvinnor och ickebinära att söka sig till en karriär inom tech-sektorn.

– Vi vill gärna bidra till en bättre könsfördelning inom tech. Det är ett av flera ämnen vi gärna hade tagit upp med talangerna vi träffar inom ramen för samarbetet med Talent Match, gärna i form av olika happenings.

Svenska Spel om att jobba inom tech hos dem

Att jobba med tech på Svenska Spel handlar i grund och botten om att skapa, utveckla och hela tiden förfina de tekniska förutsättningarna som behövs för att ge kunderna bra och säkra spelupplevelser. Bolaget arbetar med open source och strävar alltid efter att jobba med de senaste teknikerna. Hos oss får du arbeta aktivt för att hitta nya tekniska möjligheter inom allt från systemutveckling och service design till analys och kvalitetssäkring.

Läs mer: https://career.svenskaspel.se/

Gör TalentMatch-testet och matcha med Sveriges bästa arbetsgivare, bland annat Svenska Spel.

5 oväntade egenskaper som gör dig till en bra utvecklare

Ödmjukhet

– Jag utgår i från att alla andra kan mer än jag. Det gör att jag lär mig saker. Man bör vara medveten om att man inte kan allt, säger Vivin Paliath, seniorutvecklare på Infusionsoft.

Förmågan att lyssna

– Lyssna på dina kunder, användare och medarbetare. Ju längre jag kommer i min karriär, desto mer förstår jag vikten av empati, säger Colin Mitchell, utvecklare på Bandzoogle.

Vara orädd

Vivin Paliath framhäver vikten av att inte begränsa sig, utan lämna sin bekvämlighetszon och lära sig nya saker.

Kunna lära sig nytt

Att skapa nya typer av applikationer är en aspekt av att lära sig saker, men inte den enda. De bästa försöker lära sig nya saker hela tiden, i alla situationer.

Flexibilitet

– Duktiga utvecklare förstår att det finns flera olika lösningar på ett problem och att det inte finns något verktyg, språk eller ramverk som är bäst i alla situationer, säger Vivin Paliath.

Källa: IDG