Så flirtar du med din kontorscrush inför Alla hjärtans dag
Din livsstil 11 Feb 2022 kl: 00:00

Så flirtar du med din kontorscrush inför Alla hjärtans dag

Arbetsplatsen är en plats där vi spenderar mycket av vår vakna tid på, vilket kanske inte gör kärlek på jobbet till något anmärkningsvärt. Enligt Statistiska Centralbyrån finns det i dag cirka 86 500 par som jobbar på samma arbetsplats. Faktum är att år 2019 blev 3700 personer sambos, detta efter att ha jobbat ihop året innan. Kärlek på jobbet uppstår i stor utsträckning, men det är viktigt att komma ihåg att en flirt på jobbet inte är densamma som på krogen. 

En flirt på jobbet kan vara välkommen, men det är en hårfin gräns gällande vad som är okej eller inte. Du vill inte göra din kontorscrush obekväm, därför gäller det att tänka igenom hur man ska visa sitt intresse. Med det sagt är det viktigt att flirten är ömsesidig. Det gäller att vara uppmärksam på hur din kontorscrush reagerar och hur hen bemöter dina flirtar. Att vara observant på besvärade gensvar är i detta fall A och O.

Så, hur gör man?

 • Var diskret
  Det är okej att flirta med en kollega, men det gäller som sagt att vara diskret och gärna subtil. I början kan det räcka med att du ler lite extra och ställer frågor, exempelvis om något som din crush pratat om tidigare. Du kan försöka se till att era vägar möts i ett naturligt sammanhang, exempelvis vid kaffemaskinen. Med någorlunda social kompetens ser du rätt snabbt om personen verkar intresserad.
 • Försök få till ensamtid
  För att ta flirten ut från kontorsbyggnaden kan du föreslå en lunchpromenad. Detta ger dig ensamtid med personen vilket kan göra stämningen mer avslappnad. Här har ni möjlighet att prata om mer personliga saker. Kanske kan du även fråga personen om hen vill hitta på någonting efter jobbet.
 • Interna kommunikationskanaler
  På många arbetsplatser används interna kommunikationskanaler. Här kan du skicka iväg små meddelanden som egentligen inte behöver vara speciellt flirtiga. Fokuset ligger på att upprätthålla en dialog. Nappar personen och väljer att fortsätta konversationen så har du fritt spelutrymme att utveckla detta ytterligare.
 • Förflytta flirtandet till efter arbetstid
  Fredags-AWn är ett ypperligt tillfälle att lägga in din stöt. Kanske är ni på en bar där stämningen är mer lättsam än på jobbet. Här har du möjlighet att förlänga kvällen. När resten av kollegorna börjar droppa av kan du föreslå att fortsätta till ett nytt ställe, vem vet vad som kan hända då?

Att ta med dig
Ta inspiration från Jim och Pam i serien “The Office”. De två träffas på jobbet men är bästa vänner under en lång, lång tid innan något faktiskt händer. Du behöver inte stressa fram kärleken, ni ses ju varje dag!

TEXT: Alva Frostander