Plats 7: Emil ”HeatoN” Christensen
7 Dec 2016 kl: 00:00

Plats 7: Emil ”HeatoN” Christensen

Inom e-sporten är han en legendar, med bland annat åtta VM-titlar i Counter-Strike och den allra första platsen i e-sportens Hall of Fame. I år har Emil ”HeatoN” Christensen, 32, startat processen för att få Riksidrottsförbundet att erkänna e-sporten som en sport.

Varför är den här frågan så viktig?

– Den är viktig för hela vårt community. Vi har blivit undanskuffade länge nog nu. Det är dags för oss att ta lite plats, bli bekräftade och få det erkännande vi förtjänar. Jag har flera spännande projekt igång inför 2017 – några med potential att skaka om hela e-sportvärlden!

Hur tror du att e-sporten i Sverige ser ut om fem år?

– Jag tror att vi fortfarande kommer att ligga i framkant när det gäller resultat och prestationer. När det kommer till e-sport generellt tror jag att det kommer att vara Sveriges största sport – sett till antal tittare, utövare och prispengar. Vi kommer att ha e-sport i skolan, dedikerade e-sportkanaler i linjär-tv och Korpen i e-sport för oss veteraner. E-sporten når ut i stugorna, med andra ord.

Vad driver dig?

– Nästa generation. Vi har så otroligt många engagerade barn och ungdomar i e-sporten. Det är en enorm tillgång för Sverige på så många plan och jag vill ge dem de bästa förutsättningarna.