Plats 25: Lina Taha
7 Dec 2016 kl: 00:00

Plats 25: Lina Taha

Med 68 000 medlemmar är Honey & the bees Sveriges största Facebook-grupp för tjejer. Nu har tjejsnacket även blivit en podcast, naturligtvis med grundaren Lina Taha, 25, som en av programledarna.

Varför startade du Honey & the bees?

– Jag tyckte att det saknades en bra Facebook-grupp där tjejer kunde dela med sig av erfarenheter och prata om svåra frågor. Ämnen som diskuteras ofta är till exempel sex, kontrollerande pojkvänner och problem med föräldrar som har en hedersrelaterad bakgrund. Men det skrivs såklart om mindre allvarliga ämnen som smink och kläder också.

Berätta, vem är Lina?

– Jag bor i Kristianstad med min man och vår lilla dotter, och till vardags jobbar jag som handläggare på Migrationsverket. Jag är inte Kenza eller någon Hollywood-fru, utan delar med mig av mitt privatliv som en helt vanlig tjej, och det tror jag har bidragit till att gruppen blivit så populär.

Vilka planer har du för 2017?

– Jag vill fortsätta med podden Honey & the bees som vi startade i september. Sedan hoppas jag att det växer ännu mer, min stora dröm är att det ska bli ett tv-program. För uppenbarligen finns ett enormt behov av att prata om de här frågorna.