Plats 18: Jenny Rissveds
7 Dec 2016 kl: 00:00

Plats 18: Jenny Rissveds

Hur var det att vinna OS-guld? Beskriv känslan!

– Där och då förstod jag inte riktigt vad som just hade hänt. Jag förstår nog fortfarande inte att jag faktiskt har vunnit OS … Ibland kommer det ikapp mig och det känns helt overkligt. Det är så stort och svårt att greppa och ta in. Samtidigt är det just den känslan som är så härlig.

Du är bara 22 men har redan vunnit OS-guld. Hur motiverar du dig att fortsätta?

– För mig har det aldrig varit svårt att känna mig motiverad. Jag tror att det beror på just det att jag bara är 22 år. I år var mitt första år som senior och det känns som att jag bara har börjat. Jag är väldigt ung och har förhoppningsvis minst tio år kvar som cykelproffs. Jag lär mig något nytt varje dag, testar mig fram och samlar på mig erfarenhet. Jag drömmer om att en dag vinna senior-VM och så siktar jag självklart mot fler fina resultat i OS.

Vad betyder din sport för dig?

– Min sport betyder oerhört mycket för mig. Det är få förunnat att kunna livnära sig på det man faktiskt älskar att göra. Det är något jag värdesätter och tar vara på. I och med att cyklingen är mitt jobb upptar saker som träning, tävling, planering och sponsoråtaganden en väldigt stor del min vardag. Man kan säga att min sport styr mitt liv!