Lyssna dig till ny kunskap och inspiration
Din karriär 11 Nov 2022 kl: 16:11

Lyssna dig till ny kunskap och inspiration

Vi alla vill utvecklas i vår karriär och som individer. Du kanske vet att det finns självhjälpspoddar, men visste du att det även finns poddar som inriktar sig på att höja dig karriärmässigt?

Vill du inspireras? Kan du inte få nog av nya kunskaper? Har chefen satt dig på ett ämne du inte har kunskap om innan? Då är denna artikel för dig, samlad med tre olika karrärspoddar som kan både lära dig saker men också inspirera dig att nå nya höjder.

Ledarutvecklingspodden

Vill du utveckla ditt ledarskap så är denna podden för dig. Ledarutvecklingspodden är podden som utvecklar ledare. Programledare är Annah Thunberg (ledarskapscoach) och Karin Hansson (HR-chef). De ger praktiska tips och verktyg för att stärka just ditt ledarskap. Podden är relativt ny med start i februari och har hittills tagit upp ämnen som hur man ger effektiv feedback, hur du hanterar svåra samtal och hur man hanterar härskartekniker på jobbet. 

25 minuter

Podden som ger dig praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär och hur du lyckas. Programledare är Mikael Sydling och Ludvig Sunström som blandar filosofi om investeringar, samhälle och teknik. Lyssna på denna podd om du vill ha insights om företagande, ekonomi och hur du lyckas ta dig fram i din karrär. Det smarta är att avsnitten även inte är alltför långa, bara max 25 minuter. 

Karriärpodden

Karriärpodden är podden som lyfter fram Sveriges allra mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder. Podden är en intervjupodd om ledarskap, livet och karriären vars gäster delar med sig av sina livshistorier, lärdomar och hur man kan hitta sin passion i karriären. Programledaren Eva Ekedahl går på djupet i sina intervjuer och diskuterar inte bara livets toppar utan också dalar vilket visar intervjupersonen bakom framgången. Exempel på gäster hittills har varit Susanne Holmström (VD för NetonNet), Jennie Knutsson (Kommunikationschef för Aller Media) samt Ylva Wessén (VD Folksam).

Entreprenörsdriv

Podcasten beskrivs som en podcast för alla företagare och entreprenörer vars mål är att skapa driv genom att dela med sig av erfarenheter inom entreprenörskap. Podden har funnits sedan 2015 och är idag uppe i över 550 stycken avsnitt. Podden tar upp ämnen med anknytning till entreprenörskap och marknadsföring. Perfekt för dig som vill utveckla dina entreprenörsegenskaper.

Framgångspodden

Ingen har nog kunnat missa Alexander Pärleros succépodd Framgångspodden, om du inte vill säga ha levt under en sten de senaste 5 åren. I podden träffar Alexander olika personer i olika livsskeden som alla har något gemensamt, de har haft en otrolig framgång och/eller en otrolig historia att berätta. Poddens har hittills över 630 avsnitt där det erbjuds både en kortare version på cirka 20 minuter eller originalversionen på 80 minuter.