Hitta de bästa nya julfilmerna i streamingdjungeln
30 Nov 2020 kl: 00:00

Hitta de bästa nya julfilmerna i streamingdjungeln

Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Nordic, AppleTV+, Viaplay, C More – i takt med att streamingtjänsterna blir allt fler så blir det också svårare att veta vart man ska vända sig för att hitta de bästa filmerna. Inte nog med att det finns så många legitima streamingsajter, i djungeln av alternativ måste du också navigera runt webbsidor som Nya Dreamfilm och andra piratsajter.

För att du ska ha en chans att se de allra bästa julfilmerna på streamingmarknaden så har vi sammanställt några tips på julfilmer från de största streamingtjänsterna.

Nya julfilmer på Netflix

Netflix har verkligen inte sparat på krutet när det kommer till att släppa nya julfilmer 2020. Den senaste tiden har tjänsten kommit med en mängd nya titlar, både i form uppföljare till tidigare julsuccér och flertalet rykande färska original.

Bland årets favoriter kan vi hitta titlar som The Christmas Chronicles 2 – med ingen annan än Kurt Russell som den stiligaste jultomten i filmens värld – animerade Angelas julönskning (kommer 1 december) för de lite yngre barnen och Holidate för den som gillar julfilm med ett romantiskt tema.

Årets julklapp från Netflix – Jingle Jangle: En magisk jul

Finns det en ny julfilm på Netflix som vi skulle vilja slå ett extra slag för så är det “Jingle Jangle: En magisk jul”. Filmtopps August Klittmar var visserligen lite ljummen i sin recension av filmen, men den har trots det alla element som behövs för att få vilket barn som helst att komma i rätt julstämning.

Filmen är dessutom så pass stjärnspäckad och välgjord att även resten av familjen borde kunna njuta av den utan problem.

Nya julfilmer på Disney+

Disney+ är streamingtjänsten för alla som älskar familjefilmer. Det nästan oändliga utbudet av härliga filmer för hela filmen gör givetvis att det också finns många mysiga och roliga julfilmer att streama på Disney+.

Bland de nyare titlarna på streamingtjänsten kan vi bland annat hitta liveaction-versionen av Lady och Lufsen – som tack vara vår svenska tradition av att titta på Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul är så julförknippad som den kan bli. Du kan också njuta av filmer som The Lego Star Wars Holiday Special och Disney+ har även gjort en mängd klassiska julfilmer tillgängliga – som exempelvis Ensam Hemma-filmerna.

Årets julklapp på Disney Plus – Noelle

Okej, vi vet, tekniskt sett är “Noelle” en film från 2019, men eftersom Disney+ lanserades i Sverige först 2020 så har filmen haft sin svenska lansering i år. Hursomhelst är Noelle en charmig julfilm med Anna Kendrick i huvudrollen.

I filmen måste Noelle (Kendrick) fatta tyglarna när hennes pappa, självaste tomten, pensionerar sig och hennes bror (Bill Hader) inte klarar av att axla ansvaret.

Fler underbara julfilmer att avnjuta:

  • Dolly Parton’s Christmas on the Square – finns på Netflix
  • The Princess Switch: Switched Again – finns på Netflix
  • Jul för jämnan – kommer till Netflix 3 december
  • Operation Christmas Drop – finns på Netflix
  • Mariah Carey’s Magical Christmas Special – kommer till AppleTV+ 4 december
  • Happiest Season – finns på Hulu (inte släppt i Sverige ännu)

Tips: Har du tillgång till de amerikanska kanalerna Lifetime och Hallmark så kan du hitta så många fler nya julfilmer där att du har att titta på även till nästa jul.

Julen är tänkt att vara en av årets mest harmoniska tider, men mellan julhandel och matlagning för hela släkten så är det nästan tradition att stressen smyger sig på. I de stunderna finns det inte mycket som är bättre än att ta ett djupt andetag för att sedan njuta av en mysig julfilm – det är det absolut bästa sättet att påminna sig själv om vad julen verkligen handlar om.