Föregående Nästa

Power-Peg på egna ben

Plats 24: Peg Parnevik
07 december 2016

I år har Peg Parnevik visat att hon är så mycket mer än en härlig tv-profil. Den lyckade artistdebuten har gjort henne till en förebild för ännu fler och skvallrar om potential att bli vår nästa stora popstjärna.

Annons

När succéserien ”Parneviks” hade premiär i TV3 förra året blev hon Peg med hela svenska folket. I år har Peg Parnevik förverkligat sin dröm om att bli artist – och som hon har gjort det! Debutsingeln ”Ain’t no saint” släpptes i mars och gjorde inte bara succé i Sverige, utan klättrade även till en andraplats på Spotifys Global Viral Chart. Därefter har Peg radat upp ännu fler hits, vi har kunnat följa hennes sommarturné genom Sverige i tv-serien ”Peg på turné” och framför allt – hon har fortsatt att inspirera och vara en förebild för tusentals.

Grattis till platsen på Uppstickarlistan! Hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt och nästan overkligt!

Vad tycker du själv är det mest uppstickiga du har gjort i år?

– Att vara i en studio för första gången och sedan släppa en låt som får fler än 20 miljoner spelningar, och sedan klara av en turné när man knappt har stått på scen eller tagit sånglektioner.

Vilka planer har du för 2017?

– Jag vill fortsätta skriva massa ny musik. Men jag vill satsa på större grejer, köra en till turné och fortsätta jobba på att bli bättre på allt. Allting är fortfarande så nytt!

Vad är det som driver dig?

– Mina fans såklart, de är helt fantastiska och lär mig dagligen att man måste våga satsa och våga vara sig själv. Men sedan är det också min kärlek till musiken. Att få vara artist och göra det jag älskar är den bästa känslan i hela världen.

Vilket är ditt bästa tips för att hitta sin passion och vara uppstickig?

– Skit i vad du ”borde” göra, det som kanske är den traditionella routen, och gör det du verkligen brinner för. Ibland är det svårt att veta vad man verkligen vill göra, men det viktigaste är att följa sitt hjärta, då går man aldrig fel.

Josefin Svenberg
Publicerad 07 december 2016
Föregående Nästa