Föregående Nästa

"Drivs av tanken att man alltid kan göra mer"

Plats 12: Lovette Jallow
07 december 2016

Lovette Jallow, 32, är entreprenören, makeup-artisten och perukmakaren som har skrivit Europas första skönhetsbok riktad till personer med mörkare hudtoner. Boken har samma namn som det populära Facebook-forum Lovette grundade för ett år sedan: Black Vogue.

Annons

Hur känns det att vara en av Årets uppstickare?

– Det är en riktig ära och en överraskning. Jag tackar ödmjukt.

Berätta om bakgrunden till att du startade Facebook-gruppen Black Vogue!

– Forumet startade på grund av bristen på skönhetsprodukter för svenskar med mörkare hudtoner. Tanken när jag startade forumet var att vi skulle kunna dela tips och tekniker sinsemellan, men sedan 2015 har det vuxit till att vi nu är strax över 23 000 medlemmar från både Skandinavien och resten av världen.

Hur kom det sig att du även skrev en bok i ämnet?

– Det var en naturlig övergång då ingen annan hade tagit sig an utmaningen, och alla andra böcker relaterade till skönhet fokuserade främst på ljusare hudtoner. Responsen från alla håll har varit positiva – från svarta, vita, män, kvinnor och ickebinära.

Vad driver dig?

– Det är en svår fråga, men jag drivs nog av tanken att man alltid kan göra mer för att bidra till positiva förändringar i samhället man lever i.

Vilka planer har du för 2017?​

– Det är en hemlighet för tillfället, men när det börjar realiseras kan jag diskutera det mer ingående. Håll utkik på bloggen och Youtube-kanalen!

Shortcut
Publicerad 07 december 2016
Föregående Nästa