Föregående Nästa

Erik Martinson på Svea Solar är vinnaren av Nova 111

Erik Martinson på Svea Solar är vinnaren av Nova 111
02 juni

Tio talanger i elva olika kategorier – från politik och tech till finans, entreprenörskap, forskning och social impact – ingår i listan. Till skillnad från de flesta andra talanglistor är listan evidensbaserad, då talangerna testats och bedömts utifrån beprövad urvalsmetodik. Idag tillkännagav Nova de personer som kom med på listan samt en vinnare i varje kategori “Jury’s choice” och en totalvinnare i form av Erik Martinsson, grundare och VD på Svea Solar.

Annons
Vinnarna i varje kategori innehåller en blandning av framgångsrika entreprenörer och personer som gjort mer traditionell karriär. Vad de har gemensamt? De har alla enastående prestationer bakom sig och brinner för att påverka näringsliv och samhälle till det bättre. Jury’s choice är:

 1. Finance, Real Estate & Investments: Madeleine Magnerius

 2. Healthcare & Life Science: Sana Alajmovic

 3. Politics & Public Sector: Annie Lindmark

 4. Entrepreneurship: Erik Martinson

 5. Tech: Oscar Söderlund

 6. Engineering & Energy: Lars Gustafsson

 7. Management Consulting: Mikael Fraenkel

 8. Legal Services: Hayaat Ibrahim

 9. Retail, Sales & Marketing: Andreas Sjöharald

 10. Telco & Media: Ellinor Jepsson

 11. Social Impact & Sustainability: Gerda Larsson

Av alla vinnarna på listan kom Erik Martinsson ut som den allra starkast lysande stjärnan. Erik som är grundare och VD för Svea Solar kombinerar ett brinnande intresse för att eliminera koldioxidutsläppen och en stark entreprenöriell drivkraft med en enastående förmåga att bygga ett framgångsrikt företag med sikte på att bli ledande i Europa.

“Det känns jätteroligt att få den här utmärkelsen i konkurrens med andra så starka personer. Jag personligen har ett stort miljöintresse och att vi startade Svea Solar kom utav att vi såg möjligheten att bidra till att ställa om till ett förnyelsebart samhälle, säger Erik Martinsson.

På frågan om vilka personliga egenskaper som varit avgörande för framgången som han nått genom Svea Solar kommer svaret snabbt: “Att bygga team! Jag och Björn som grundare har olika egenskaper som kompletterar varandra och att bygga ett bra Management Team och få in duktiga anställda är avgörande. Har man inte den egenskapen är det svårt att bygga ett framgångsrikt bolag för det handlar om att säkerställa rätt kompetens i företaget.”

Nova Talent har sedan starten 1997 drivit ett framgångsrikt talangnätverk för högpresterande individer i olika länder och med olika bakgrund. Idag är man en primär rekryteringsbas för marknadsledande bolag inom management consulting, finans, tech och andra branscher.

Publicerad 02 juni
Föregående Nästa