6 Måsten för en mysig höst
21 Sep 2021 kl: 00:00

6 Måsten för en mysig höst

Ja, det är absolut tråkigt att sommaren har kommit och passerat. Men hur konstigt det än känns att värmen och grönskan gradvis försvinner är det ett faktum vi måste acceptera om vi nu ska bo i Sverige. Att klaga över kyla och mörker blir nämligen väldigt tråkigt i längden för alla inblandade. Här är listan på hur du får ut det allra mesta av hösten!

 

Satsa på höstgarderoben

Vad skänker glädje om inte att shoppa lite? Hösten är en tid för nystart, vilket absolut ska synas i din garderob! Enligt oss på Shortcut är höstmodet kanske det både finaste under året och lättaste att få till, så se till att ladda upp med en ny jacka, varma skor och ett par fina stickade tröjor. Det finns alltid otroligt snygga kappor och tjocktröjor att köpa på second hand-butiker, och det är svårt att göra fel med storlekar och design!

Få till höstmyset i hemmet

Det bästa med hösten är förmodligen myset. När det är lite mörkt och ruggigt ute blir inomhusmiljön betydligt viktigare än på sommaren. Ge dig ut och köp värmeljus och fina ljuslyktor för att få den varma, rätta belysningen. Några exempel på andra perfekta inredningsdetaljer inför hösten är yllefiltar, fårskinnsfällar, kristaller och ljusslingor. Hur mysigt är inte det?

Dags för te-säsong!

Säg ett scenario som är trevligare än detta: När du kommer hem från jobbet regnar det ute. Du värmer en kopp te, tänder ljus och sjunker ned i en fåtölj med en ylletröja och en deckare till ljudet av regnet mot fönsterrutorna. Det finns nog inget som överträffar känslan av att värmas upp inifrån av teet efter att ha varit nedkyld utomhus. Ta en söndag, gå till en tebutik med stora burkar och köp ett par sorter du gillar. Vi tipsar även om en tevärmare, vilket är en behållare med värmeljus som håller din tekanna varm. 

Bjud in till middag och brädspelskväll

Varför inte bjuda in dina vänner på middag och brädspel? En perfekt höstmiddag är exempelvis varm soppa med nybakat bröd, tända ljus och trevligt sällskap. Hösten är dessutom en perfekt årstid för att spela brädspel, om du inte äger några tycker vi att du ska bege dig till en second hand-affär för att köpa ett par billigt. Vi lovar att det kommer att uppskattas av alla!

Skapa den perfekta spellistan

Det finns ett brett utbud av myslåtar som passar hösten perfekt. För yours truly är det gamla indie- och rocklåtar av exempelvis The Smiths, Pink Floyd, David Bowie och The Cure. Men det är ju bara jag. Fundera över vad som ger dig den där känslan av trygghet och värme som du behöver när kylan och mörkret kommer. Perfekt att köra på shuffle!

Läs en massa böcker

Medan många passar på att läsa under sommaren, menar vi på Shortcut att hösten är den perfekta bok-säsongen. Om du har svårt att hitta böcker du vill läsa så kan du skaffa appen Goodreads som kommer med massor av bra tips och följer din läsning. Om du får dina vänner att skaffa appen kan ni följa vem som läser vad, vilket är ett bra sätt att få inspiration på. 

 

Vi är medvetna om att det är rätt klyschigt att prata om “höstmys” på det här sättet, men det är ett sätt att faktiskt göra det bästa av en fin årstid. Vi vill se er läsare med en stor tekopp i handen, invirade i mjuka filtar med tända ljus omkring er, vi struntar i hur cheesy det än låter!

 

TEXT: Freja Öhlander