5 tips på riktigt bra poddar i sommar
24 Jun 2021 kl: 00:00

5 tips på riktigt bra poddar i sommar

Är du en väldigt specifik när det kommer till att lyssna podd? Inga problem. Vissa personer föredrar långa avsnitt med mycket samtal, medan andra gillar lite kortare med konkreta punkter som avtalas. Vissa föredrar även ett intervjuformat där vi får höra om en specifik person, medan det för andra är samtalsämnet som ska stå i fokus. För att göra det så enkelt för dig som möjligt har vi delat in våra poddtips i kategorier. Släng ett öga på dem, bestäm vilken kategori du tillhör och njut av podden!

 

Kategori: För dig som preppar inför framtidens arbetsmarknad

Framtidslandet av Daniel Kjellsson

De senaste årens omvälvande digitalisering, automatisering och globalisering har berett vägen för en helt ny arbetsmarknad. I Framtidslandet försöker Daniel Kjellson tillsammans med spännande gäster svara på hur man kan skapa kvalitativa och utvecklande jobb under dessa nya förutsättningar. Perfekt lyssning för dig som vill veta mer om och förbereda dig på den omställning som framtidens arbeten, arbetsplatser och arbetsmarknad kräver. 

 

Kategori: För dig som bara vill ha det trevligt

Jobbfika av Prevent

En trevlig fikarums-podcast som berör ämnen som alla arbetstagare kan relatera till! I varje avsnitt får vi höra två gäster samtala om arbetsmiljö, självklart över en kopp kaffe. Podden är vardaglig och varm med fokus på de små frågorna som ändå har en stor inverkan för ens trivsel på jobbet. Hur balanserar man jobb och fritid? Hur välkomnar man en ny medarbetare på bästa sätt? Hur hanterar man vanliga konflikter på jobbet? 

 

Kategori: För chefen eller den aspirerande ledaren

Chefspodden med Hanna Broberg

Denna podd är för dig som vill höra mer om aktuella chefs- och ledarskapsfrågor. Även om den riktar sig till chefer är det väldigt intressant att höra om och förstå företagsledares tänk kring beslutsfattande, etik och mångfald. I podden medverkar allt från debattörer till forskare, och är A och O för dig som vill få en helomfattande bild av ledarskap. Vi rekommenderar speciellt våra läsare att lyssna på avsnittet om unga chefer och ungt ledarskap, vilket vi tror kommer att passa er som handen i handsken!

 

Kategori: För dig som söker snabba råd från rekryteraren

Jobb- och Karriärpodden: Tack för din ansökan med Mathias Ahdrian

Denna podd riktar sig till dig som vill få tips & råd av rekryteringsexperter, och tar upp vanliga problem såsom hur du undviker att bli bortvald när du söker jobb och do’s and dont’s inför arbetsintervjun. Podden sänds inte längre, men finns att hitta på de flesta podcastappar. En fördel är att varje avsnitt endast är ungefär 10 långt, så du får verkligen konkreta råd istället för en massa prat.

 

Kategori: För dig som vill inspireras

Karriärpodden med Eva Ekedahl

I Karriärpodden får vi lyssna på Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder. Det är en inspirerande och trevlig intervjupodd som blandar både karriär och privatliv. Det är också en podd där gästerna tillåts vara öppna och sårbara, vilket gör att vi som lyssnar känner att vi kommer in under ytan och kan relatera till de framgångsrika personerna som intervjuas. En fördel med podden är att du kan välja mellan att lyssna på en lång eller kort version av varje avsnitt, så du avgör själv om du har lite mer eller mindre tid till över för lyssnande. 

 

Vi på Shortcut tycker verkligen att du ska göra solandet lite mer behagligt genom att lyssna i alla fall på någon av dessa poddar, vi lovar att du inte kommer att bli besviken! Om du kommer på dig själv med att inte kunna sluta lyssna där ute i sommarvärmen vill vi bara be dig att komma ihåg att smörja in dig med solkräm regelbundet, att dricka mycket vatten och att uppsöka skugga då och då!

Text: Freja Öhlander