Föregående Nästa

”Det är en häftig resa som vi är mitt inne i”

”Det är en häftig resa som vi är mitt inne i”
30 november 2016

På SEB finns ett arv av entreprenörskap, internationell utblick och långsiktigt perspektiv. Banken grundades 1856 och har på senare tid utvecklats mot ett ”IT-bolag”.

Som relationsbank erbjuder SEB i Sverige och de baltiska länderna heltäckande finansiell rådgivning och ett brett utbud av finansiella tjänster. I Danmark, Finland, Norge, och Tyskland är inriktningen att erbjuda ett fullservicekoncept till företagskunder och finansiella institutioner. Verksamhetens internationella prägel återspeglas i att SEB finns representerat i ett 20-tal länder runt om i världen.

– SEB:s bredd och storlek var det som lockade mig, berättar Victor Edsund som kom in via SEB IT Young Professional Program. I dag jobbar han som global processägare för processen ”Request Fulfillment”, som bland annat innebär hantering av IT ordrar.

Victors kollega Caroline Alvtegen arbetar som projektledare inom den del av IT-organisationen som tillhandahåller IT-tjänster och utvecklar IT-miljön. Hennes första kontakt med banken var genom extrajobb under studietiden och hon gick även SEB:s internationella traineeprogram.

– Under studietiden fick jag en bra bild av företagskulturen som jag gillade. För mig var det en känsla av att SEB passade mina värderingar, konstaterar hon och fortsätter:

– Traineeåret gav mig en bra överblick av banken och det var framförallt väldigt kul – ett av mina bästa år.

Vad arbetar ni med på SEB?

Victor: – Jag ansvarar för processen ”Request Fulfillment” och ser till så att den efterföljs, samt är rådgivare i olika dialoger inom organisationen. Jag arbetar även tillsammans med Caroline i ett projekt som vi kallar Amelia som handlar om kognitiv artificiell intelligens, eller enklare uttryckt en robot som har förmågan att lära sig.

Caroline: – Resultatet av projektet ska bli det första gränssnittet som kunderna möter. Vi håller fortfarande på att utforska hur detta ska se ut.

Teknik i framkant alltså, men det är kanske inte alla som ser SEB som ett IT-företag?

Caroline: – Vi är som ett stort IT-företag och det är spännande teknik vi arbetar med – hur vi kopplar ihop människan med tekniken. Jag gillar när de två världarna möts, hur människan fungerar i samklang med teknik.

Victor: – Det är en häftig resa som vi är mitt inne i och utvecklingen har bara börjat.

Hur ser ni på utvecklingsmöjligheterna på SEB?

Caroline: – Det finns många utvecklingsmöjligheter på SEB. Nästa steg är mycket upp till dig själv och vad du är intresserad av. Personligen vill jag gärna vara med i den fortsatta digitala resan.

Victor: – Det finns många olika dörrar, för egen del är Amelia-projektet väldigt spännande. Det händer otroligt mycket inom artificiell intelligens och jag vill gärna utforska detta område – det är framtiden.

Christian Albinsson
Publicerad 30 november 2016

Taggar

seb
Föregående Nästa