Utveckla dig själv i sommar – 10 tips på kurser och verktyg för en utvecklande sommar
Din framtid 9 Jul 2024 kl: 08:00

Utveckla dig själv i sommar – 10 tips på kurser och verktyg för en utvecklande sommar

Är det här sommaren som du lär dig ett nytt språk, kodning eller att laga mat som Gordon Ramsey? Ta sommaren med storm och återvänd till jobbet eller skolan med helt nya färdigheter i höst genom att ta del av våra 10 bästa tips på utvecklande kurser och verktyg!

Sommaren är en tid för avkoppling, äventyr och soliga dagar. Men det är också en fantastisk möjlighet att investera i dig själv och din framtid. Med ledig tid och en paus från vardagens rutiner kan du passa på att lära dig något nytt!

Vi har listat våra bästa tips på sommarkurser, workshops och andra verktyg som du kan använda dig av i sommar för att ta både din personliga och professionella utveckling till nästa nivå inför hösten.

Onlinekurser med brett utbud

 1. Coursera
  • Coursera erbjuder ett rad olika kurser från ledande universitet och företag världen över. Du kan lära dig allt från programmering och datavetenskap till psykologi och marknadsföring. Många kurser är gratis att ta del av, och om du vill ha ett certifikat kan du oftast köpa till det.
 2. edX
  • edX är en annan populär plattform som erbjuder kurser från toppuniversitet som Harvard, MIT och Berkeley. Här hittar du kurser inom teknik, humaniora, affärsverksamhet och mycket mer. Precis som Coursera har edX många gratisalternativ och certifieringsmöjligheter.
 3. Udemy
  • Udemy erbjuder tusentals kurser inom nästan alla tänkbara ämnen, från grafisk design och fotografering till personlig utveckling och ledarskap. Kurserna är oftast prisvärda och du får livstidsåtkomst till materialet, vilket innebär att du kan lära dig i din egen takt.
 4. LinkedIn Learning
  • LinkedIn Learning erbjuder en omfattande samling av kurser som är inriktade på yrkesmässiga färdigheter. Du kan förbättra dina kunskaper inom projektledning, dataanalys, kommunikation och mycket mer genom de tusentals kurser som finns att tillgå. Med en LinkedIn Learning-prenumeration får du också tillgång till personliga rekommendationer baserat på din profil och dina karriärmål.

Workshops och interaktiva kurser

 1. General Assembly
  • General Assembly erbjuder både online och fysiska workshops inom ämnen som kodning, data, design och marknadsföring. Deras kurser är ofta intensivkurser som är utformade för att ge dig praktiska färdigheter som du direkt kan använda i din karriär.
 2. Skillshare
  • Skillshare är en plattform där kreativa yrkesverksamma delar med sig av sina kunskaper genom korta, projektbaserade kurser. Här kan du lära dig allt från illustration och kreativt skrivande till produktivitet och entreprenörskap. Skillshare erbjuder även live-workshops där du kan interagera med instruktörer och andra elever.
 3. MasterClass
  • MasterClass erbjuder en unik lärandeupplevelse med kurser som undervisas av kända experter och kändisar inom olika områden. Lär dig skådespeleri av Natalie Portman, matlagning av Gordon Ramsay eller skrivande av Margaret Atwood. MasterClass kurser är inspirerande och ger dig insikter direkt från de bästa inom sina respektive fält.

Andra möjligheter i sommar

 1. Språkappar
  • Om du vill lära dig ett nytt språk eller förbättra dina språkkunskaper, finns det många appar som kan hjälpa dig. Duolingo, Babbel och Rosetta Stone erbjuder alla roliga och interaktiva sätt att lära sig ett språk på egen tid. Perfekt om du vill imponera inför en semester i utlandet!
 2. Podcasts och Audiobooks
  • Använd din tid på stranden eller under resor för att lyssna på lärorika podcasts och ljudböcker. Det finns många podcasts som täcker ämnen som företagande, teknologi, vetenskap och personlig utveckling. Plattformar som Audible och Storytel erbjuder ett stort utbud av ljudböcker som du kan njuta av var du än är till en prenumeration. Håll extra utkik nu under sommaren, då det ofta kommer kampanjer och rabatter.
 3. Lärande genom frivillighet
  • Volontärarbete kan vara ett fantastiskt sätt att lära sig nya färdigheter samtidigt som du gör något meningsfullt. Genom att engagera dig i lokala organisationer eller internationella projekt kan du utveckla ledarskapsförmågor, förbättra din kommunikationsförmåga och få erfarenheter som kan vara värdefulla för din karriär.

Sammanfattning

Sommaren är en utmärkt tid att investera i dig själv genom att lära dig något nytt. Oavsett om du vill förbättra dina yrkesmässiga färdigheter, utforska nya intressen eller bara utmana dig själv, finns det otaliga resurser tillgängliga. Genom att utnyttja onlinekurser, workshops och andra lärandemöjligheter kan du göra denna sommar till en tid för personlig tillväxt och utveckling.