Så klarar du hela januari fram till löning
Din livsstil 10 Jan 2023 kl: 13:21

Så klarar du hela januari fram till löning

Januari kan vara en sån månad där pengarna sinar lite extra fort och de kan vara en smärre utmaning att inte nalla av sparkontot. Hur ska man få de sista slantarna att räcka hela månaden ut? Några konkreta, klassiska tips kommer här! Inget du inte hört förut, men en väl värd reminder ändå för att klara de två sista veckorna innan lön!

Gör matlådor
En kostnad som enkelt kan komma upp till 600 kr på en arbetsvecka är lunchen! En ganska genomsnittlig lunch ligger på 120 kr och detta x5 blir 600 kr. Pengar du skulle kunna lägga på att köpa hem mat och laga storkok, och få ut dubbelt så många luncher av de. En annan effekt här är att du kan bestämma portionsstorlek och vet exakt vilken näring och ingredienser som finns i din lunch. Extra bra nu när många vill komma igång med sund mat efter helgerna.

Bjud hem vänner istället för att äta & dricka ute
Let´s face it, ett glas vin ute blir lätt två och redan där har 240 kr slipped away. En charbricka till de så är du uppe och nosar ett par hundralappar till. Istället för att sätta er på en restaurang, varför inte bjuda hem dina vänner på lite tapas och vin? Du får en hel flaska vi för mindre än ett glas vin kostar och att fixa mat och snacks blir en rolig kväll tillsammans.

Städa ur garderoben och sälj de du inte använder
Såhär inför nytt år kan det vara nice att rensa i garderoben och göra plats för en vårgarderob. En hel uppsjö av appar erbjuder möjlighet att fota och ladda upp dina plagg till försäljning, samtidigt som du kan fynda plagg för att förnya din egen garderob. Hållbart och smart för ekonomin. Detta gäller även inredningsprylar och annat du inte längre använder.

Se över fasta kostnader
En sak som kan underlätta tillfälligt är att pausa abonnemang som du inte längre använder. Kanske har du kollat klart serien som du skaffade en streamingtjänst för och märker att du aldrig tittar på något annat de erbjuder? Pausa det tillfälligt så slipper du nästa kostnad för dragning och kan bestämma själv när du väljer att återaktivera igen.