Låt TikTok hjälpa dig i vardagen
Din livsstil 28 Okt 2022 kl: 09:00

Låt TikTok hjälpa dig i vardagen

TikTok kom som en blixt från klar himmel och förändrade sättet vi konsumerar sociala medier. Men visste du att det inte bara finns videos på mat och virala danser utan också matnyttiga videos som kan hjälpa dig i ditt yrkesliv?

Sociala medieplattformen TikTok har sedan 2018 gått ut på att spela in samt dela videos med tillhörande musik eller ljud. Från första början hette appen Musical.ly men syftade mer på att mima till musik och dansa. Numera finns mer variation på innehållet och åldrarna på användare varierar stort. Idag använder över en miljard individer TikTok vilket är cirka 25 procent av alla internetanvändare i världen. 

Företagskultur
Alla företag strävar efter att ha en bra community och företagskultur. TikTok har visat sig vara en ypperlig plats för företag att dela med sig av sin företagskultur via virala klipp eller interna skämt. Titta bara på dessa två exempel på roliga sätt att få en inblick i företags företagskultur. 

Varje arbetsplats har samma 8 kollegor

Flexibla arbetstimmar

Arbetsintervju Prepp
Vi har nog alla varit där….varit osäker på vad vi ska säga på våra arbetsintervjuer. Vi vill gärna ha jobbet men det kan vara svårt att veta vad man ska säga för att upplevas som rätt person för jobbet. Här har HR tagit sig an TikTok och tipsar dess användare om vad du ska göra, men kanske också INTE göra på en arbetsintervju. Innan intervju kan du alltså numera checka in hundratals videos under #careeradvice och #interviewprep. Eller redan nu titta på dessa exempel. 

Lyckas med jobbintervjun

Svara som ett proffs på klassiska jobbintervju-frågor

Lär dig Tips & Tricks om användbara verktyg
Istället för att googla fram hur du använder ett visst verktyg eller program kan du enkelt använda TikTok för att få information från proffs om hur verktyget fungerar och hur du kan implementera det i vardagen. Det finns även videos som förklarar funktioner som du kanske inte ens visst fanns på verktyg som du använder dagligen. Det kanske är en överdrivelse att säga TikTok är nya Google men det verkar gå åt det hållet i just denna kategori. Du får inte bara en förklaring utan också något visuellt att titta på. 

Bli ett proffs på Microsoft Teams

Bli en fena på Canva