Bästa AW-aktiviteterna i höst!
Din livsstil 7 Okt 2022 kl: 10:12

Bästa AW-aktiviteterna i höst!

Har chefen bett dig anordna fredagens After Work? Är du trött på beer pong och musik quiz? Vi har listat tre andra After Work aktiviteter som vi tror kommer gå hem bland kontorslandskapen. 

After Work är något som finns på de allra flesta arbetsplatser runt om i världen. Det är oftast en öl efter jobbet eller en planerad aktivitet tillsammans med hela teamet. På våren och sommaren är det lätt att sätta sig i en park, men vad kan man egentligen göra nu när vi går mot kyligare tider? Bowling brukar vara det vanligaste svaret, men vi har listat tre andra aktiviteter som vi tror kan passa alla. 

Escape Room

Vill du öka sammanhållningen i ditt team och verkligen sätta er samarbetsförmåga på prov? Då är Escape Room den perfekta AW aktiviteten för just din arbetsplats. Runt om i Sverige finns det olika verksamheter som bedriver Escape Rooms och du kan välja på ett flertal olika rum med olika teman och utmaningar. Exempel på teman kan vara ett klassiskt Sherlock Holmes mysterium, ett spännande Jailbreak eller ett pirattema med en avslutande skatt. En kul och utmanande after work som ger alla en chans att bidra med sina skills. Varför inte låta förlorarlaget bjuda på fika nästkommande vardag? 

Matlagningskurs

Är ni många på kontoret som köper lunch ute varje dag? Då kanske en matlagningskurs är något för er för att öka antalet matlådor på ert kontor samt minska tomheten i plånboken. Precis som med Escape Room så finns det en stor variation av matlagningskurser att välja på, från japanskt till italienskt till helt vegetarisk matlagning. Beroende på hur många ni är så kan ni laga mat var för sig men det blir ännu roligare om ni arbetar som ett lag. Både en kul och lärorik after work aktivitet!

Blanda drinkar

En klassiker i AW sammanhang är att ta en öl efter jobbet på en närliggande bar. Men tänk om baren kom till ert kontor istället och ni blev bartenders? Dela upp medarbetarna i olika grupper (3-4 personer per grupp) och tilldela dem ett varsitt tema. Varje grupp skapar i sin tur en varsin drink. Ju mer du tänker utanför boxen gällande teman desto roligare blir det. Väl på AW presenterar varje grupp sitt tema och dryck. Roligast blir det om gruppen har tillhörande musik, klädsel och rekvisita. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Tips på teman:

  • Game of Thrones
  • Wall Street
  • Woodstock
  • Dansband
  • Zombie Apocalypse