6 böcker för personlig utveckling och en bättre karriär
Din framtid 19 Aug 2022 kl: 08:30

6 böcker för personlig utveckling och en bättre karriär

Vill du få verktyg som kan hjälpa dig skapa bättre vanor, bli en mer mogen ledare, eller bara utvecklas inför den stundande hösten? Shortcut tipsar om sex böcker för personlig utveckling som kommer ge din karriär ett lyft.

The 5AM Club – äg din morgon och förändra ditt liv
Robin Sharma
Sneglat på kollegan som alltid tycks hinna med att träna innan arbetstid? Nyfiken på om det går att få ut mer timmar av din dag? Robin Sharma har skrivi en bok om att gå upp fem på morgonen, och hur det kan förvandla ditt liv. Minskade stressnivåer, mer skärpa och en bättre rutin utlovas. Perfekt för dig som alltid velat ge tidiga mornar ett seriöst försök.

Vanans makt – varför vi gör som vi gör och hur vi kan ändra på de
Charles Duhigg
Inte sugen på att gå upp tidigt på morgonen? Nej, du behöver inte gå upp innan solen för att skapa bra vanor. I James Clears bok diskuteras mekaniken bakom vanor, hur de påverkar din hjärna samt hur du skapar nya, bättre vanor. B

The Making of a Manager: What to Do When Everyone Looks to You
Julie Zhuo
Blir du nervös av alla förväntansfulla blickar du får på dig i en ledarposition? När Julie Zhou hamnade i en ledarposition som ung hade hon inga verktyg att tillgå. Nu, med år av erfarenhet bakom sig, bjuder Zhou på praktiska exempel och verktyg, både till dig som är ny i ledarskapsrollen och som har år av erfarenhet.

Indistractable: How to Control Your Life
Nir Eyal
Svårt att hålla koncentrationen uppe? Tappat fokus, eller rent av glömt bort, det där viktiga som du nyss bestämde dig för att få bot på? TikTok. Instagram. Netflix. Listan på distraktionar är längre än så, och kommer säkert bara fortsätta växa. Och inte för att det är något fel på att hålla koll på sina vänners senaste uppdateringar, eller bara vilja koppla av med lite roliga videoklipp. Men med Nir Eyals Indistractable kan du få verktyg till att bättre hantera dina vanor. Behöver du hjälp med att hålla dig mer koncentrerad på rätt uppgift, snarare än din senaste notis, kan Eyals bok mycket väl va starten på en mer kontrollerad vardag.

So Good They Can’t Ignore You
Cal Newport
Är att följa sin passion egentligen ett dåligt karriärstips? Dr. Calvin Newport har skrivit en bok som separer clicherna om passion med faktiskt egenskaper. Istället menas det på att ett hårt arbete mot en kontrek egenskap kommer locka fram en passion i det du lär dig att bemästra. Så istället för att följa din passion, varför inte hitta något du kan bli så bra på att ingen kommer kunna ignorera dig? Se även Cal Newports book om Deep Work.

Studieteknik – så lyckas du med dina studier
Håkan Fleischer
”Studieteknik” vänder sig till dig som vill bli bättre på att vaska fram viktig information ur stora mängder text, och innehåller en femstegsmodell som ska hjälpa dig att hitta en effektiv strategi för att bearbeta kurslitteraturen. Håkan Fleischer ger dig också tips om tidsplanering, anteckningar, tentaplugg och muntliga presentationer.