3 Maj 2024 kl: 11:40
Vi söker en senior finansiell analytiker till kund

Finansanalytiker - Poolia Office Professionals AB - Helsingborg

Vi söker en senior finansiell analytiker till kund

Om jobbet

Vi söker för kunds räkning en senior finansiell analytiker till en av våra kunder i Helsingborg. Arbetet är start omgående och uppdraget sträcker sig till årsskiftet med chans till förlängning. Möjlighet till visst distansarbete finns upp till 40% enligt överenskommelse. Du blir anställd av oss på Poolia men arbetar på plats hos kund.

Om tjänsten

Som senior finansiell analytiker hos vår kund kommer du att spela en nyckelroll i att driva finansiella analyser och strategiska besluts framåt. Du kommer att arbeta nära finansteamet och flera avdelningar internt för att analysera finansiell prestanda, identifiera områden för förbättringar och ge handlingsbara insikter för att förbättra lönsamheten och operationell effektivitet. Du kommer att rapportera till företagets finanschef som är baserad i Helsingborg

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer att utföra finansiell analys såsom variationsanalys, trendanalys och prognoser. Detta för att stödja beslutsfattandet och driva affärsprestanda. Du kommer också att arbeta med att utveckla och underhålla finansiella modeller för att utvärdera investeringsmöjligheter, kostnadsminskningsinitiativ och andra strategiska projekt.

Vidare innebär tjänsten:

– Förbereda månatliga-, kvartal- och årliga finansiella rapporter för ledningen, där viktiga prestandaindikatorer och finansiella nyckeltal presenteras.

– Samarbeta med tvärfunktionella team och affärspartners för att samla in data, analysera resultat och presentera resultat för intressenter.

– Driva budget- och planeringsprocesser, inklusive utveckling av budgetar, prognoser och långsiktiga finansiella planer.

– Utveckla och upprätthålla samarbetsvänliga arbetsrelationer över hela organisationen med fokus på transformation och prestanda.

– Utföra ad hoc-analyser och specialprojekt enligt uppdrag från ledningen.

-Säkerställa överensstämmelse med kundens procedurer och förbättra processer.

Vem är du?

Du har en kandidatexamen inom ekonomi, redovisning eller besläktat område; MBA eller CPA föredras. Du har minst 4 till 5 års erfarenhet av finansiell analys, företrädesvis inom tillverkningsmiljö. Du har starka analytiska färdigheter och förmåga att tolka finansiella data och dra slutsatser. Du har tidigare arbetat med finansiell modellering och prognostekniker. Avancerad behärskning av Microsoft Excel och finansiella programapplikationer.

Som person är du van att arbeta självständigt och har förmåga att lösa komplexa problem. Du har utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter, med förmåga att samarbeta effektivt över avdelningar. Vidare är du detaljorienterad, noggrann och uppmärksam på detaljer.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ange referens 71261 i din ansökan

Ansök här