28 Maj 2024 kl: 16:45
Vi söker en jurist till Rättssekretariatet – vikariat på ett år!

Förvaltningsjurist - Energimyndigheten - Eskilstuna

Vi söker en jurist till Rättssekretariatet – vikariat på ett år!

Om jobbet

Nu söker vi på Energimyndigheten dig som vill vara med och förstärka Rättssekretariatet under ett år. Hos oss välkomnas du till en modern myndighet med ett spännande samhällsuppdrag. Vi söker nu en jurist som kan bidra till vårt arbete med att ge juridiskt stöd till kollegor inom myndigheten. Hos oss får du arbeta brett med energifrågor, förvaltningsrätt, statsstöd, miljörätt och EU-rätt med målet att verka för ett hållbart energisystem. 

 Arbetsuppgifter

 Du välkomnas till en arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag och engagerade medarbetare. Rättssekretariatet bistår hela myndigheten med rättsligt stöd och består idag av drygt tio medarbetare. Du kommer att delta i utredningsarbete, granska beslut och ge råd och stöd till både medarbetare och chefer. I ditt uppdrag ingår bland annat att lämna kvalificerad juridisk rådgivning, göra rättsutredningar, kvalitetssäkra beslut och andra underlag, ta fram författningsförslag, utbilda Energimyndighetens medarbetare och medverka i olika projekt och arbetsgrupper. Din roll i sammanhanget blir en pusselbit i helheten, där vi tillsammans tar ansvar för att nå de bästa lösningarna.

Du kommer att få egna ansvarsområden men samtidigt ingå i några av Rättssekretariatets fokusgrupper. Hos oss får du utmanande och utvecklande arbetsuppgifter samt möjlighet att växa i din yrkesroll. Trivs du med att samarbeta med kollegor med olika kompetenser och inom olika professioner för att nå bästa resultat? Då kanske det är dig vi söker!

Din profil

 Vi söker dig som har en juristexamen samt några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Det är meriterande om du har arbetat med statsstödsfrågor. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och därmed har goda kunskaper i förvaltningsrätt och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Tjänsten förutsätter att du kan formulera dig korrekt och lättbegripligt i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

• Du är prestigelös och tycker om att arbeta verksamhetsnära och dela med dig av din kompetens.

• Du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor, såväl jurister som icke-jurister.

• Du lyssnar och kommunicerar på ett välvilligt och konstruktivt sätt.

• Du är lösningsorienterad.

• Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har god förmåga att planera och organisera ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper!

Om oss

 Vid frågor om Energimyndigheten leder samhällets omställning till ett hållbart energisystem. Vår vision är Hållbar energi för alla och vi jobbar utifrån den statliga värdegrunden samt våra tre värdeord; trovärdig, modig och helhetssyn.

 Övrigt

 Tjänsten är placerad vid vårt kontor i centrala Eskilstuna med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Västerås och andra närbelägna städer. Här arbetar vi aktivitetsbaserat och har flexibla arbetstider som underlättar att förena arbetsliv och privatliv även med en stunds pendling till och från arbetet. Arbetet innebär goda möjligheter att även arbeta på distans. Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Varaktighet/Arbetstid

 Vikariat ca ett år, heltid. 

 Tillträde enligt överenskommelse. Tjänster inom Energimyndigheten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

 Kontaktpersoner

 Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Juridiksektionen Rebecka Thuresson, 016-544 22 24 rebecka.thuresson@energimyndigheten.se. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Jeanette van der Hagen, jeanette.vanderhagen@jeffersonwells.se

Ansök här