9 Feb 2024 kl: 16:49
Utvecklare | Problemlösare | Hacker

Utvecklare | Problemlösare | Hacker - FRA - Stockholm, Sverige

Utvecklare | Problemlösare | Hacker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu utvecklare/problemlösare/hackers som motiveras av att lära sig och utvecklas för arbete med myndighetens accessetablering inom avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som utvecklare hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Rollen som utvecklare innefattar arbete med systemutveckling/mjukvaruutveckling i syfte att bidra till myndighetens accessetablering. Vi söker flera utvecklare till olika roller, så oavsett om din expertis ligger inom systemutveckling, nätverk, exploits, backend-utveckling eller om du brinner för CTF-utmaningar finns det intressanta arbetsuppgifter hos oss.

Arbetet sker tvärfunktionellt tillsammans med kollegor med djup teknisk kunskap där ni arbetar tillsammans med att lösa komplexa uppgifter. Ni har fullt ansvar för hela utvecklingskedjan; analysdesignimplementationtest och installation. Själva arbetet sker med moderna metoder och befintliga eller egenutvecklade verktyg. Du och dina kollegor har ett långsiktigt fokus med krav på hög tillgänglighet för slutprodukterna.

Arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring och ger dig möjlighet att hålla dig á jour med de senaste metoderna inom ditt expertområde där du erbjuds goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder ett uppdrag i en kreativ problemlösande miljö med engagerade medarbetare som arbetar prestigelöst och drivs av den gemensamma känslan av att få göra skillnad.

Samverkan med andra delar av myndigheten men även med externa kontakter, såväl nationella som internationella, sker löpande. Resor både inrikes och utrikes förekommer. Arbetet omfattas av hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Några års erfarenhet av utveckling, gärna med ett intresse för IT-säkerhet.
 • Goda kunskaper i något programmeringsspråk, exempelvis C/C++, Rust eller Python.
 • Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Har du kunskaper i andra språk är det ett plus.

Då vi söker medarbetare till ett flertal roller ser vi det som meriterande om du har ett eller flera av nedanstående områden:

 • Akademisk examen inom relevant datainriktning, men för oss är din personlighet och dina kunskaper viktigare än en formell utbildning
 • Erfarenhet av nätverkstekniker avseende transportmekanismerna för Internet eller mobila nätverk.
 • Kunskaper om hur operativsystem är uppbyggda.
 • Kunskaper om reverse engineering.
 • Kunskaper om sårbarhetsanalys och/eller sårbarhetsmitigeringar (t.ex. ASLR, DEP, CFG).
 • Kunskaper om utveckling av mobila app:ar.
 • Erfarenhet av kompilatortekniker.
 • Erfarenhet av moderna utvecklingsmetoder som testdriven utvecklingCI/CD (t.ex. med Jenkins eller containerorkestrering).
 • Data science; med eller utan inslag av machine learning, databaser som Neo4j och ElasticSearch eller Hadoop och Spark.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, kvalitetsmedveten och sätter upp höga mål både för dig själv och för arbetsgruppen. Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dela med dig av kunskap och information till gruppen för att tillsammans uppnå gemensamma mål.

Arbetet präglas av snabb förändringstakt och kräver därför ett gediget intresse för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkeringledighet på klämdagarutökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 51 11. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-19. Urval sker löpande.
Referensnummer 4349/22

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.