18 Mar 2024 kl: 17:37
Transport Claims Agent

Backofficepersonal - Bygghemma - Malmö

Transport Claims Agent

Om jobbet

Bygghemma är Sveriges största onlinebaserade aktör inom byggvaror, hem och trädgård. Genom vår onlinebutik, som kompletteras och understöds av flertalet fysiska visningsbutiker och ett omfattande service- och tjänsteutbud, såsom montering och installationer, erbjuder vi ett ledande sortiment från välkända externa och egna varumärken. Vi har kontor i Malmö, Kalmar och Oskarshamn.

Vi på Bygghemma söker nu en Transport Claims Agent. Var med på en spännande och lärorik resa hos en av Nordens ledande e-handelsaktörer.

Om tjänsten

Som Transport Claims Agent kommer du att arbeta i en spännande och utvecklande roll på Bygghemmas logistikavdelning. Du kommer att arbeta med att proaktivt minimera förekomsten av skador genom att implementera effektiva processer och se till att transportörer och leverantörer uppfyller sina skyldigheter. Detta innebär att du kommer att ta ansvar för hanteringen av reklamationer inom transport och driva in krediter som är kopplade till reklamationsärenden för bolagets transporter.

I rollen kommer du att samarbeta nära med interna avdelningar för att säkerställa att reklamationsprocessen integreras i verksamheten. Du kommer även att samarbeta med relevanta intressenter för att proaktivt minska förekomsten av skador. Som Transport Claims Agent kommer du ständigt att analysera och rapportera data och statistik gällande reklamationshantering och kreditinkrävning för att identifiera möjligheter till förbättring och effektivisering.

Vid behov förväntas du också resa till terminaler och leverantörer i norden.

Om dig

Vi tror att en relevant utbildning inom ekonomi, logistik eller liknande område kommer att ge dig en stark grund för att förstå och hantera de utmaningar som följer med rollen, men det är inget krav.

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med reklamationshantering, meriterande om det är inom transportbranschen. Särskilt värdefullt är om du har erfarenhet inom e-handel, transport eller liknande verksamhet, vilket ger dig insikt i de specifika krav och utmaningar som är vanliga inom vår bransch. För att kunna hantera reklamationer effektivt är det viktigt att du har kunskaper om logistik- och transportprocesser samt är väl förtrogen med gällande regelverk och standarder. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva in krediter och förhandla med externa parter. Erfarenhet från NSAB-2015 är också meriterande.

För att trivas i rollen behöver du ha en stark analytisk förmåga, kommunikations- och förhandlingsegenskaper samt en god samarbetsförmåga. Självständighet och proaktivitet är viktiga egenskaper för att kunna minimera skador och maximera kreditinkrävningen.

Det är meriterande att ha körkort, vilket kan vara till fördel för att kunna utföra arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete hos en av Nordens ledande e-handelsaktörer med kontor som är centralt beläget i Malmö, bara några minuter från Malmö C. Här får du ett varierande och utmanande arbete och det finns utrymme för utveckling. Logistikavdelningen är i ständig förändring och du kommer få vara delaktig i moderna logistiklösningar. Här får du arbeta tillsammans med ett tight team som har en stark teamkänsla. Bygghemma värdesätter lagkänsla, ett trevligt arbetsklimat och ger möjlighet för dig att delta i bland annat olika teambuildingaktiviteter och after work.

Om du är en person som delar våra värderingar om ansvar, enkelhet, utmaningar och samarbete, och om du är redo att ta dig an en spännande och utvecklande roll, så ser vi fram emot din ansökan!

Tjänstgöringsgrad: Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%

Låter detta som din typ av utmaning?

Vi väntar på att höra ifrån dig, så skicka gärna din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Om företaget

Bygghemma är en del av BHG, en av de största onlineaktörerna inom konsumenthandel i Norden, med en nettointänkt på drygt 13 Mdkr 2022. Inom BHG ingår över 100 onlinedestinationer, innefattande till exempel:  www.bygghemma.se,  www.polarpumpen.se  www.trademax.se  www.nordicnest.se och  www.svenssons.se – och över 70 showrooms.

Vårt huvudkontor ligger i Malmö och vi har verksamheter i de flesta europeiska länder. BHG är noterat på Nasdaq Stockholm, med tickern BHG. BHG:s e-handelsverksamheter –  www.wearebhg.com

Ansök här