27 Feb 2024 kl: 15:34
Tingsmeriterade och erfarna biträdande jurister

Tingsmeriterade och erfarna biträdande jurister - AG Advokat - Stockholm

Tingsmeriterade och erfarna biträdande jurister

Om jobbet
AG Advokat är Sveriges ledande byrå inom entreprenad- och fastighetsbranschen. Våra medarbetare är specialiserade på juridiken inom dessa affärsområden och vi har lång erfarenhet av transaktioner, finansiering, byggprojekt, leveransavtal och tvister. Vi är idag cirka 90 medarbetare och sitter i NK-huset mitt i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om oss här. (https://www.agadvokat.se/)

Är du i slutet av din tingstjänstgöring och/eller har några års juridisk erfarenhet och vill ta nästa steg i din karriär? Vi söker biträdande jurister som vill fortsätta utmanas och utvecklas i sin yrkesroll.

Våra verksamhetsområden

Transaktion
Inom vår transaktionsverksamhet biträder vi våra klienter i samtliga faser av fastighetstransaktioner och du kommer ha varierande arbetsuppgifter i våra ärenden. Du blir en del av ett växande team med djup kunskap inom transaktioner och övrigt M&A-arbete samt kommersiell hyresrätt, fastighetsrätt, finansiering och bolagsrätt.

Entreprenad – avtal
Inom vår avtalsverksamhet arbetar vi med traditionell entreprenadjuridik med särskild inriktning mot proaktivt arbete där vi granskar, upprättar och förhandlar de avtal som används inom bygg- och fastighetsutveckling (huvudsakligen entreprenad- och konsultavtal). Hos oss kommer du att få arbeta med juridiken i Sveriges mest spännande byggprojekt! Vi följer också pågående entreprenadprojekt med löpande rådgivning och hantering av uppkomna tvister.

Entreprenad – tvist
Inom vårt verksamhetsområde tvist arbetar vi med att driva tvister i domstol eller skiljenämnd, inte sällan avseende större bygg- och anläggningsprojekt med omfattande tvistebelopp. Därutöver agerar vi som juridiskt projektstöd i pågående entreprenader, exempelvis i större infrastrukturprojekt.

Vi söker
Vi söker dig som har avlagt examen med mycket goda betyg. Du är antingen i slutet av din tingstjänstgöring och/eller har några års juridisk erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller myndighet.

För att vara framgångsrik i rollen som biträdande jurist ser vi att du har ett genuint intresse för affärsjuridik. Vi sätter även stort värde på att du drivs av att utveckla både dig själv och din omgivning, för att successivt kunna bidra alltmer i ärenden och arbetsgruppens utveckling. Du tar ansvar för ditt arbete och eftersträvar att leverera med hög kvalitet. Vidare är du nyfiken med en god problemlösningsförmåga. Vi arbetar ofta nära våra klienters verksamhet som ”externa bolagsjurister”, vilket förutsätter att du är serviceinriktad, har ett affärsmässigt fokus och förmåga att skapa goda relationer.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en brant inlärningskurva med ständiga möjligheter att utvecklas i det dagliga arbetet. Genom ett nära samarbete med kollegor bistår du våra klienter med kvalificerad rådgivning där du får förutsättningar och verktyg för att utveckla en djup specialistkompetens. Det som utmärker arbetet hos oss är att även juniora biträdande jurister tidigt får klientkontakt och en helhetsbild av de ärenden vi arbetar i. Du får även en handledare som stöttar dig i din utveckling och stärker din kompetens ytterligare genom vårt utbildnings- och utvecklingsprogram.

Vi månar om att vara en arbetsplats med god stämning och stark sammanhållning. Förutom spännande och utvecklande ärenden där du arbetar i team med Sveriges ledande specialister inom fastighet och entreprenad, erbjuder vi även många roliga personalaktiviteter under året.

Låter detta som något för dig?
Varmt välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV, personligt brev och betyg. Urval sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-specialist Caroline Blomqvist på caroline.blomqvist@agadvokat.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl.

Ansök här

Som en del i vår rekryteringsprocess genomförs en bakgrundskontroll på slutkandidater. Information lämnas till slutkandidater av vår samarbetspartner innan kontrollen påbörjas.

Jämställdhet och mångfald
AG ska vara en arbetsplats där medarbetarna trivs och där varje medarbetare har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Läs mer om AGs jämställdhets- och mångfaldsmål här (https://www.agadvokat.se/om-oss/hallbarhet/jamstalldhet/) . (https://www.agadvokat.se/om-oss/hallbarhet/jamstalldhet/)