3 Maj 2024 kl: 11:42
Senior Företagsrådgivare – Sparbanken Gotland

Företagsrådgivare - Roma och Hemse - Gotland

Senior Företagsrådgivare – Sparbanken Gotland

Om jobbet

Senior Företagsrådgivare till Sparbanken Gotland

Gotland präglas av ett rikt företagande och på Sparbanken Gotland slås vi varje dag av hur många fantastiska affärsidéer som vi får vara med och förverkliga.

Är du en senior företagsrådgivare som är redo att ta nästa steg och leda utvecklingen av vår företagsaffär? Vill du samtidigt arbeta i en värdestyrd organisation, vars verksamhet syftar till att gynna det gotländska lokalsamhället?

Då är rollen som Senior Företagsrådgivare något för dig! Det här är en unik möjlighet för dig som vill ta ett stort ansvar och vara en nyckelperson för bankens fortsatta tillväxtresa.

Om banken

Sparbanken Gotland är en helt gotländsk bank vars syfte är att göra gott för oss som bor på ön. Vi erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster till både företag och privatpersoner och de senaste åren har banken haft en kraftig tillväxt. Banken kännetecknas av korta beslutsvägar och består idag av 14 medarbetare där varje enskild medarbetare är betydande för bankens fortsatta utveckling.

Sparbanken Gotland är en annorlunda bank. Vi är bara verksamma här på ön och har inga ägare eller investerare som kräver avkastning. Istället använder vi vårt överskott till att stärka Gotland, den bygd där vi bor och verkar.

Din roll

Nu söker vi dig som vill ta nästa steg i karriären och vara med och bidra till att utveckla samhället och stötta kunderna i att förverkliga sina drömmar. Som senior företagsrådgivare ansvarar du för den fortsatta utvecklingen av hela vår företagsaffär. Eftersom vi är en självständig bank som fattar alla beslut lokalt kommer din röst att höras och vara viktig.

I den här rollen får du ett funktionellt och kommersiellt ansvar för företagsaffären, vilket innebär att du leder och koordinerar det operativa arbetet och har resultatansvar för verksamhetsområdet.

Tjänsten omfattar inget personalansvar då företagsrådgivarna rapporterar direkt till bankens rörelsechef som också blir din närmsta chef. I teamet arbetar ni tillsammans med förbättring av arbetssätt och kunderbjudande så att vi fortsatt kan erbjuda en kundupplevelse i världsklass.

Utöver att leda och koordinera det dagliga arbetet förväntas du också driva egen affär genom proaktiv och värdeskapande rådgivning till bankens företagskunder. Vi värdesätter att du förstår kundernas affär och att du ser lösningar som anpassas till kundens unika behov. Vi tror att det hjälper oss att överträffa kundernas förväntningar, vilket är viktigt för oss.

I din roll är du en ambassadör för banken och i uppdraget ligger i att tillsammans med ditt team representera banken på den lokala marknaden. Det gör du bland annat genom medverkan i företagsnätverk, sponsringsaktiviteter och kundträffar.

Om dig

  • För att lyckas i rollen har du en för tjänsten relevant högskoleutbildning samt ett antal års arbetslivserfarenhet inom företrädelsevis bank och rådgivning.
  • Du är en senior medarbetare som är van att ta stort ansvar och arbeta i ett högt tempo. Du arbetar självständigt men är också socialt smidig och en förebild för dina kollegor.
  • Du behöver inte ha tidigare chefserfarenhet även om det är meriterande. Du är dock en naturlig ledare som inspirerar din omgivning och föregår med gott exempel.
  • Du är kommersiellt orienterad, har mycket god förståelse för bankverksamhet och har stort intresse för affärer.
  • Du har ett stort eget driv och söker aktivt ny kunskap samt kan anpassa dig till nya omständigheter.
  • Du är van vid att effektivisera processer och jobba mot tydliga mål.
  • Du trivs med att träffa människor och du engagerar dig i att stärka relationer genom att bygga förtroende och utveckla nya kontaktytor.
  • Du är strukturerad och behärskar det svenska språket i både tal och skrift och har förmågan att göra det komplexa förståeligt för våra kunder.
  • Det är meriterande om du har Swedsec rådgivarlicens och bolånelicens.

Låter det som du?

Skicka i så fall din ansökan bestående av CV och personligt brev till Rörelsechef David Roselius:

Epost: david.roselius@sparbankengotland.se

Ange referens Senior Företagsrådgivare i din ansökan

Telefon: 0498-40 48 54

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Roma och Hemse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Urval sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag.

Sista ansökningsdag: 2024-05-19