28 Maj 2024 kl: 16:48
Miljöpartiets riksdagskansli söker en organisationsstrateg

Organisationsjurist - Miljöpartiet de gröna - Stockholm

Miljöpartiets riksdagskansli söker en organisationsstrateg

Om jobbet

Miljöpartiets riksdagskansli söker en organisationsstrateg

Vill du arbeta med politik för en hållbar värld? Vill du driva på för att vi ska klara klimatkrisen? Vill du stärka jämställdhet och mänskliga rättigheter i Sverige och i världen? Då hör du hemma hos oss på Miljöpartiet. Vi söker en organisationsstrateg med ansvar att bygga grön rörelse i hela landet!

Under den här mandatperioden har Miljöpartiet målet att få fler väljare på alla nivåer i kommande val. En viktig del i detta är vår interna mandatperiodstrategi som har fokus på att vi ska ha många medlemmar och bygga en grön rörelse i hela landet genom att stärka våra avdelningar och distrikt.

Din uppgift

Organisationsstrategen arbetar såväl långsiktigt med strategisk utveckling som med att stödja organisationen att omsätta strategierna i operativ handling. Det kan exempelvis innebära att:

  • strategiska analyser och utvecklingsplaner kopplat till den interna mandatperiodstrategin.
  • planera och genomföra delar inom “organisationslyftet” och den interna mandatperiodsstrategin
  • vara stöd till Partisekreteraren i hens uppdrag
  • planera och vara stöd i genomförandet av olika större nationella möten i partiet
  • arbeta med utveckling av olika beslutande organ i partiet
  • vara stöd och kontaktperson till partiets nätverk, sidoorganisationer och komittéer
  • vara stöd till partistyrelsen kring tolkning och utveckling av stadgar och andra styrande dokument.

Tjänsten ingår i Miljöpartiets kansli i Stockholm. Du kommer att ingå i Ledningsstaben tillsammans med andra strateger och chefer. Vi har en liten arbetsplats och beroende på vilka personer vi är på kansliet kan fördelningen av arbetsuppgifter och ansvar justeras.

Din profil

Du har god kännedom om Miljöpartiets organisation och har sannolikt erfarenhet av olika delar av vår organisation. Du är strategisk, har överblick och förmåga att se helheter och jobba med olika scenarier. Du har också förmåga att omsätta strategier i praktik och konkret leda processer eller projekt och facilitera olika typer av möten och workshops. Du tycker om att arbeta med organisationsutveckling och förstår den speciella miljö ett politiskt parti verkar i. Vi tror att du är en person som trivs med att ha många kontakter och att vara spindel i nätet. Du har lätt att kommunicera och uttrycker dig väl i skrift.

Arbetet kräver stort eget ansvar och driv och kan omfatta resor. Du bidrar socialt till ett fungerande och kreativt samarbetsklimat. Du delar Miljöpartiets värderingar och har god kännedom om partiet och dess organisation. Medlemskap i Miljöpartiet är inte nödvändigt.

Ansökan med personligt brev och CV. Skicka din ansökan till ansokningar@mp.se och ange “organisationsstrateg ” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan senast 15 juni

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet. Tjänsten är heltid (35 tim/vecka), tillsvidare med 6 månaders provanställning och med start så snart möjligt.

Vid frågor, kontakta Hanna Bisell, hanna,.bisell@mp.se eller 073-7455813

eller fackligt ombud för Unionen Fredrik Elisson, fredrik.elisson@mp.se eller 072-145 78 55

Mejla din ansökan till ansokningar@mp.se