4 Jun 2024 kl: 11:31
Kungliga Biblioteket söker lyhörd och erfaren kommunikatör

Kommunikationsstrateg - Kungliga Biblioteket - Stockholm

Kungliga Biblioteket söker lyhörd och erfaren kommunikatör

Om jobbet

Har du flerårig erfarenhet av att planera och genomföra kommunikationsuppdrag? Söker du en möjlighet att bidra till en verksamhet med samhällsnytta? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara av både strategisk och operativ karaktär. Från kommunikationsplanering och att genomföra kommunikationsinsatser, mäta och följa upp dessa, till att omvärldsbevaka, skriva och publicera i myndighetens sociala kanaler, på KB:s externa webbplats och intranätet.

Du arbetar i tätt samarbete med övriga kommunikatörer på enheten för kommunikation, där du också har din placering. Dina arbetsuppgifter handlar bland annat om att ge kommunikationsstöd till andra enheters verksamhet, i exempelvis interna projekt eller externa evenemang.

Du har även del i ansvaret för våra sociala medier och ingår i redaktionen för innehållet i dessa. Vi ser också att du gör viss grafisk produktion, så kunskap i Indesign är viktigt. I övrigt arbetar du med redaktionella inlägg på KB:s extern- och internwebb samt deltar i enhetens arbete med generell utveckling av kommunikationsverksamheten i myndigheten.

Som medarbetare på KB bidrar du med din erfarenhet och kompetens till den ständiga utvecklingen av KB:s verksamhet och medverkar till ett bra och respektfullt arbetsklimat.

För att lyckas i rollen behöver du:

• Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig
• Minst fyra års erfarenhet av liknande arbete
• Kunskap om och erfarenhet av strategisk kommunikation
• God kompetens och kunskap i arbete med sociala medier
• Kompetens i grafisk formgivning och erfarenhet av Indesign
• Mycket god förmåga att kommunicera enkelt och begripligt på svenska

Meriterande är

• Erfarenhet av arbete i Sitevision
• Kompetens i mätning och uppföljning av kommunikationsinsatser
• Kunskap i Matomo
• Erfarenhet av att arbeta i AI

Som person är du prestigelös och trygg i din roll som kommunikatör. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya sammanhang och arbetsuppgifter där du både har ett helhetsperspektiv och lägger märke till viktiga detaljer. Utmärkande är din förmåga är att lyssna in, ställa relevanta frågor och ge den typ av stöd som hjälper andra att komma framåt. Samarbete och relationsbyggande är en självklarhet för dig, liksom förmågan att driva arbete på egen hand. Du har intresse för samhällsfrågor och vårt gemensamma kulturarv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Säkerhetsintervju samt bakgrundskontroll kan komma att genomföras med slutkandidat.

Anställning och tillträde

Det här är en tidsbegränsad anställning på heltid som löper från 2024-09-23 till 2025-05-31

Som KB-anställd arbetar du i historiska lokaler i vacker omgivning. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvårdsersättning och generösa semestervillkor. Avdelningen arbetar i aktivitetsbaserade lokaler.

KB har verksamhet på olika orter, Stockholm, Strängnäs, Grängesberg och Bålsta, och tjänstresor förekommer.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 12 juni 2024. Bifoga CV och beskriv varför du är intresserad av jobbet och vad du kan bidra med, du behöver inte bifoga personligt brev.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev där du beskriv kort varför du är intresserad av denna tjänst och vad du kan bidra med. Var därför noga med dina svar så att de speglar din kompetens och erfarenhet på ett korrekt sätt.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet och vad det innebär är du välkommen att kontakta Lotta Serning, Kommunikationschef, tel. 010-709 33 21. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Camilla Hasselgren, HR Partner, tel. 010-709 38 07.

Fackliga kontaktpersoner är May Nilsson, ST-KB, och Amit Rathod, SACO-KB, båda nås via växeln 010-709 30 00.

Enheten för Kommunikation

Enheten ingår i avdelningen för utvecklingsstöd och kommunikation. I enhetens uppdrag ingår kommunikationsstöd till myndigheten genom att följa upp, utveckla, planera, samordna och genomföra interna och externa kommunikationsinsatser.I uppdraget ingår att styra, stödja och vara rådgivande i kommunikation för myndighetsövergripande frågor samt förvalta, ta fram och kompetensutveckla i metoder för kommunikation.

Om Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket (KB) är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 350 medarbetare.

Vi erbjuder en arbetsplats som präglas av ansvar, öppenhet, tillit och lärande. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet.