7 Maj 2024 kl: 16:54
Kreditriskanalytiker till bank i Stockholm

Kreditchef - The Finance Family AB - Kommun: Stockholm

Kreditriskanalytiker till bank i Stockholm

Om jobbet

The Finance Family söker nu en kreditriskanalytiker till en bank i Stockholm.Tjänsten beräknas starta omgående och startar som ett konsultuppdrag i 6 månader, och efter det finns goda möjligheter till överrekrytering till den aktuella banken.

Om rollen och arbetsuppgifter:Som kreditriskanalytiker hanterar du uppföljning och analyser av kreditrisken i bankens privat- och företagsprodukter samt kreditförlustprognoser. Tjänsten innefattar även utveckling och förbättring av befintliga kreditriskrapporter och analysmodeller. Du kommer vara en del av teamet som löpande följer upp och rapporterar reserveringar i enlighet med IFRS9.Tjänsten är placerad på kreditavdelningen där du kommer att arbeta tillsammans med övriga medarbetare i analysteamet. Rollen innebär även ett nära samarbete med bankens modellanalys-, erbjudande- och riskteam.

Kvalifikationer och erfarenhet:Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med arbetslivserfarenhet inom kreditgivning och/eller uppföljning av kreditrisk på bank eller annat finansiellt institut. Du har goda kunskaper i programmering i SQL eller motsvarande programvara samt erfarenhet av dataanalys med stora datamängder. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med implementering eller beräkning av kreditförluster under IFRS9.Du är van att använda engelska som arbetsspråk och uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.Som person är du analytisk och strukturerad och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du drivs av självägarskap och är lösningsorienterad. Rollen innebär presentation av analysresultat både skriftligen och muntligen varför det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga. Eftersom mycket av arbetet bedrivs tillsammans med övriga kollegor ska du tycka om att arbeta i team samt ha god samarbetsförmåga.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)• Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, eller hälsorelaterad information.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök här