28 Maj 2024 kl: 16:50
Jurist sökes till myndighet i Uppsala!

Organisationsjurist - Perido AB - Stockholm

Jurist sökes till myndighet i Uppsala!

Om jobbet

Har du en examen i juridik och har arbetat minst tre år som jurist? Vi söker en kommunikativ person som vill ha ett ansvarsfullt arbete i en utredande roll med många kontaktytor. Har du dessutom ett stort samhällsintresse och vill arbeta i en myndighetsmiljö så kan det här vara tjänsten för dig!

Om tjänsten

Perido söker en jurist till vår kund, en myndighet som ansvarar för att genomföra nationella beslut på regional nivå och hanterar frågor inom miljö, samhällsplanering och krisberedskap. Organisationen samordnar insatser för att skydda natur och kulturarv, samt övervakar regional tillsyn och förvaltning. Tjänsten är placerad i Uppsala.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att utreda, förbereda och administrera ärenden i myndighetens personalansvarsnämnd. Dina arbetsuppgifter inkluderar hantering av ärenden såsom överläggningar, uppföljning av åtalsanmälningar och upprättande av beslut. Du kommer att samarbeta med en arbetsrättsjurist och en HR-strateg inom arbetsrätt samt ha löpande kontakter med HR-partners.

Dina egenskaper

Tjänsten innebär både självständigt arbete och mycket samarbete med andra, vilket förutsätter ett flexibelt, ansvarstagande och initiativrikt förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta med många kontaktytor, då tjänsten innebär daglig kontakt med såväl interna som externa intressenter. Vi tror att du som söker har ett intresse i aktualiserade samhällsfrågor och ett driv att vara ständigt uppdaterad. Intresse och fallenhet för att arbeta tvärsektoriellt samt för ett konsultativt arbetssätt är en viktig grund för arbetet. Förmågan att arbeta snabbt utan att säkerheten eftersätts, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, god samarbetsförmåga samt att vara serviceinriktad är viktiga kriterier.

Är det dig vi söker?

Vi ser fram emot att läsa din ansökan, varmt välkommen med den redan idag!

Kvalifikationer:

 • Juristexamen
 • Minst tre (3) års arbetslivserfarenhet som jurist
 • Kunskap i straffrätt
 • Erfarenhet av att skriva underlag till beslut och rapporter
 • Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
 • Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
 • Förmåga att kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift

Meriterande:

 • Tillgänglig from 1 juni 2024
 • Minst 6 månaders uppdrag på statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete med ärenden inom miljörätt och/eller plan- och bygglagstiftningen
 • Erfarenhet av arbete med avtal och upphandlingar

Omfattning och tillträde

Heltid, konsultuppdrag i 1 år. Start: 2024-06-01.

Ansökan

Ansökan görs på vår hemsida perido.se/. Klicka på knappen ansök i annonsen för aktuell tjänst och fyll i dina uppgifter samt bifoga CV. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att viss information gällande uppdraget och/eller kundföretaget medvetet kan ha utlämnats från annonsen, först vid kontakt med ansvarig rekryterare får du all information som du behöver.

De flesta frågor eller funderingar kan du hitta svar på under perido.se/vanliga-fragor/. Om du fortfarande inte hittat svaret du söker är du välkommen att kontakta oss på fraga@perido.se så svarar någon av våra rekryteringskommunikatörer dig. Ange alltid tjänstens referensnummer 34641 i ämnesraden. Vänligen notera att vi endast tar emot ansökningar på vår hemsida och att vi inte har möjlighet att svara på hur du ligger till i processen.

Om Perido

Varför heter vi Perido? Det kommer från det latinska ordet Peridoneus som betyder ”väl matchad”. Att matcha vår konsults kompetens och karriärinriktning med våra kunders behov är det vi är allra bäst på! Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn som hjälper dig till nästa steg i yrkeslivet och vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Vi har vuxit stadigt sedan starten 2003 och har över 1500 medarbetare över hela landet, varav ett femtiotal arbetar på våra kontor i Stockholm och Göteborg. Som konsult hos oss blir du en viktig del av vår organisation och du växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Läs mer om oss på Perido: https://perido.se/om-oss/.

Ange referens 34641 i din ansökan

Ansök här