28 Maj 2024 kl: 16:51
Jurist inom entreprenadrätt och upphandling

Kommunjurist - Svefa - Stockholm

Jurist inom entreprenadrätt och upphandling

Om jobbet

Jurist inom entreprenadrätt och upphandling

Är du jurist med med intresse för och kunskap inom entreprenad- och fastighetsjuridik? Vill du jobba i ett expansivt bolag i fastighetsbranschen och bidra med din kompetens såväl internt som externt?Svefa expanderar nu sitt team med en ny kollega inom vårt juridikerbjudande. Det här jobbet passar perfekt för dig som jobbar brett inom det entreprenad- och fastighetsjuridiska, ex som kommunjurist, annan offentlig myndighet eller på byrå.

Jobbet som jurist på Svefaär en spännande roll för dig som drivs lite extra avatt lösa komplexa juridiska frågor och som vill vara en del av ett team där din expertis bidrar till framgångsrika projekt inom entreprenad- och fastighetsrätt. Varmt välkommen med din ansökan!Det här erbjuder vi dig

 • Stora utvecklingsmöjligheter där du får jobba med spännande, utmanande kundcase
 • Hög grad av frihet och flexibilitet
 • Ett värderingsstyrt företag där kulturen präglas av professionalism, engagemang och hög integritet
 • Dagligen jobba nära affären och bygga relationer med kunder
 • Jobba med branschens bästa konsulter och få tillgång till ett nätverk som hjälps åt, utvecklar och lär av varandra
 • Balans mellan arbete och fritid

Rollen innebär

I rollen som jurist hos oss på Svefa kommer du ge stöd kring juridiska frågeställningar, inom såväl det entreprenadrättsliga som det fastighetsrättsliga. Vi jobbar både med kunder inom offentlig och privat sektor: ibland gör vi punktinsatser och ibland är vi med i längre projekt.

Du kommer att:

 • Ge rådgivning inomentreprenadjuridik vid frågor som gällerfastighetsförvaltning och upphandling
 • Vara behjälplig kring de allmänna villkoren vid entreprenadupphandling (AB, ABK, ABT m.m.)
 • Arbeta med offentlig upphandling (LOU) och agera ombud i domstolsprocesser
 • Ta dig an uppdrag inom allmän fastighetsjuridik och t ex hjälpa våra kunder med frågorinomexploatering, markanvändning,hyresfrågor, fastighetsöverlåtelser m.m.
 • Delta i och bidra till utvecklingen av företagets interna erbjudande ochprocesser inom juridik
 • Ansvara för kunddialogen i form av att förvalta och bygga vidare på befintliga kontakter såväl som att etablera nya

Mer om jobbet

Du tillhör ett team på fem andra kollegor och kommer rapportera till Claes Rainer, som är affärschef. Vi sitter i trevliga kontor centralt i Stockholm och tillämpar en hybrid arbetsmiljömodell där vi ger möjlighet att varva hem- och kontorsarbete.Vi söker dig som

 • Har en juristexamen och jobbat med entreprenadrättsliga frågor, antingen som kommunjurist, annan offentlig förvaltning eller på byrå
 • Har erfarenhet av allmän fastighetsrätt
 • Har du dessutomerfarenhet av överprövningar enligt LOU i domstol är det meriterande

Som person tror vi att du ären relationsbyggare och drivs av att bygga och förvalta ditt nätverk – både internt och externt. Vi tror också att du är samarbetsorienterad och gillar att vara bollplank mot kollegor inom andra delar av organisationen.

Är du intresserad?

Vad kul! Skicka in din ansökan i form av ett CV tillsammans med en motivationstext till varför du söker. Vid frågor, kontakta affärschef Claes Rainer, claes.rainer@svefa.se eller 010-202 93 37alternativt HR Specialist Julia Wengse, julia.wengse@svefa.se eller 010-603 87 42.

Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Förfrågningar från rekryteringsföretag undanbedes. Om Svefa

Konsultrollen på Svefa ger möjlighet att kombinera affärsintresse med fastighetskompetens. Våra värderingar är Professionell, Integritet, Värdeskapande och Engagemang. Värderingarna genomsyrar vår verksamhet och vi visar det genom att vara förtroendeingivande, seriösa, pålitliga samt såklart bidra med positiv attityd, alltid se möjligheter och fokusera på att skapa mervärden hos våra kunder.

Svefa erbjuder en stor bredd och har spetskompetens inom analys, fastighetsvärdering, samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, transaktioner, förvaltningsrådgivning, hyresgästrådgivning och strategiskt affärsstöd. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighetsbolag, investerare, byggbolag och banker till mindre fastighetsaktörer och offentlig sektor.

Svefa består av ungefär 250 medarbetare och har kontor på hela 18 platser i Sverige. Vår närvaro i hela landet och kunniga medarbetare bidrar till en omfattande kännedom om fastighetsmarknaden – lokalt, regionalt och globalt.

Ansök här