4 Jun 2024 kl: 11:34
Infrastrukturstrateg

Kommunikationsstrateg - Helsingborgs stad - Helsingborg

Infrastrukturstrateg

Om jobbet
Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Är du en analytisk och drivande person som brinner för transportinfrastruktur och samhällsutveckling? Vi söker nu en infrastrukturstrateg som vill vara med och forma framtidens transportlösningar. Nu har du möjlighet att arbeta med infrastrukturfrågor i ett av Sveriges bästa logistiklägen där transporter spelar stor roll i samhällsutvecklingen.

Helsingborgs geografiska läge fungerar som ett nav för sjö-, väg- och järnvägstrafik både för import, export och omlastning. Samtidigt ska transportinfrastrukturen vara en del i en framtida attraktiv stad för invånare, företag och besökare. Transportinfrastrukturen är komplex och spelar en stor roll i stadens utveckling samt för stadens ambition att vara klimatneutral år 2030.

Om arbetsplatsen
Du kommer att arbeta på enheten för samhälle och infrastruktur som fokuserar på strategisk samhällsutveckling på Stadsledningsförvaltningen. Som infrastrukturstrateg hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att driva långsiktiga processer inom transportinfrastrukturområdet. Du kommer att arbeta med varierande uppdrag som kräver både uthållighet och förmågan att snabbt anpassa dig till förändringar i omvärlden. Du får chansen att planera och utveckla arbetet beroende på uppgift, där din förmåga att bryta ner långsiktiga mål till dagliga leveranser är avgörande.

Arbetsuppgifter
Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara följande:

• Analys och Utredningsarbete: Utför omfattande analyser och utredningar för att identifiera och lösa problem inom transportinfrastruktur.
• Processledning: Leda och samordna långsiktiga projekt och processer, säkerställa att vi når våra mål effektivt och inom tidsramar.
• Samordning och Relationer: Bygga och underhålla relationer med viktiga intressenter, inklusive kommuner, regioner, myndigheter, näringsliv och internationella aktörer.

En viktig del av arbetet är att bidra i olika samhällsfrågor med ett infrastrukturperspektiv. Vi arbetar ofta tillsammans med aktörer utanför stadens organisation. Det kan vara andra kommuner, regioner, myndigheter på olika nivåer, näringsliv samt internationella sammanhang. En viktig del av arbetet är att bygga relationer för att vara framgångsrik i ditt nätverksarbete med fokus på samspel.

Kvalifikationer
För att du ska lyckas i din roll behöver du:

• En relevant akademisk utbildning med inriktning mot infrastruktur, t ex civilingenjör väg- och vattenbyggnad eller samhällsplanering. 
• Ha erfarenhet av att arbeta med planering och/eller utredning inom trafik- eller infrastrukturområdet.
• Ha erfarenhet av att leda och planera projekt och processer med flera parter.
• God kommunikativ förmåga på svenska och engelska.

Vårt omvärldsläge har snabbt försämrats de senaste åren, vilket påverkar förutsättningarna att planera transportinfrastrukturen. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket kräver svenskt medborgarskap och innebär att du kommer genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas.

Meriterande:

Har du erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomi eller godsfrågor är det extra värdefullt för tjänsten. 

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och vill vara med och forma framtidens infrastruktur, skicka in din ansökan idag. Vi ser fram emot att välkomna en ny kollega som delar vår passion för hållbar samhällsutveckling och transportinfrastruktur.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2024-06-24

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2024-10-01 eller efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök här