16 Maj 2024 kl: 10:54
Implementeringskonsult

Finanskonsult - Treasury Systems - Kommun: Stockholm

Implementeringskonsult

Om jobbet

Treasury Systems Sweden AB är ledande leverantör i Norden av Treasury Management System (TMS) till företags finansförvaltningar för kontroll, analys och administration av finansiella risker och cash management. Vi är ett FinTech-bolag med kontor i Stockholm, Linköping och Helsingfors. Våra kunder är större företag och organisationer som administrerar finansiella instrument inom marknader för valuta-, ränta-, råvaror och energi. Viktiga områden är skuldförvaltning, valutariskhantering och administration av internbank. Vi erbjuder implementeringskonsultation, utbildning och systemanpassningar samt finansadministrativa tjänster (resursstöd) i kundens löpande verksamhet. Vi växer fort och har en platt organisation där alla kommer in och får ett eget ansvar.

Implementeringskonsult

Vi har nu stor efterfrågan på vårt next generation Corporate Treasury Management System Treasury Systems (TS). Vi växer i de nordiska länderna och vi behöver förstärka vårt team av finans-/implementeringskonsulter. Vi märker att vårt fokus på service, support och utveckling uppskattas mycket av våra kunder vilket gör att vi kan fortsätta att växa i en marknad som ständigt förändras.

Vi söker dig som brinner för att effektivisera processer inom corporate treasuryfunktioner. Du fungerar som implementeringskonsult och stöder kunden i utveckling av och effektivisering av deras treasuryverksamhet.

Om Rollen

Rollen som konsult med implementerings- och supportarbete täcker ett brett spektrum av en finansfunktions verksamhet: riskkontroll, finansiell rapportering, redovisning, analys av resultat och positioner, back-office rutiner, likviditetsplanering, cash management.

Våra implementeringskonsulter stödjer nya kunder vid implementeringsprocessen och befintliga kunder i en kontinuerlig utvecklingsprocess för att effektivisera arbetsrutiner och höja utnyttjandegraden av vårt Treasury System. Detta åstadkommer vi genom att implementera vårt IT-stöd så optimalt som möjligt hos kunden.

Som finans-, implementeringskonsult ansvarar du också för den löpande kontakten med ett antal av våra kunder. Du driver självständigt, och i team, relationsskapande aktiviteter, marknadsbevakning och kundbearbetning.

Din bakgrund och personlighet

Vi söker dig som har arbetat inom corporate treasury i minst 3 år. Du har god kännedom om finansiella instrument och Du har erfarenhet av att arbeta med några av de mest kända treasury management systemen på marknaden, alternativt andra ledande IT-system i finansbranschen. Du tycker om att jobba med IT för att effektivisera processer i alla led.

Du har erfarenhet från arbete inom back-office, middle-office front-office, eller cash management. Du är teknikintresserad och gillar att jobba med system som verktyg för att automatisera kundens arbetsprocesser och uppnå optimal effektivitet i kundens treasury-verksamhet.

Du har lätt att förstå hur man använder IT-stöd och Du kan förmedla detta till våra kunder. Vi befinner oss i ständig förändring och du kommer att delta i den kontinuerliga utvecklingen av vårt system.

Du är initiativrik, problemlösande, självgående och ansvarstagande. Du tycker om att ge service och tillgodose kunders behov snabbt, effektivt och med omtanke. Du är en utåtriktad och positiv person som kan kommunicera med lätthet. Din placeringsort är Stockholm men du måste vara beredd på att resa såväl i Sverige som i övriga Norden och Europa.

Praktisk erfarenhet av en konsultroll och projektledning med systemimplementationer är en merit men inget krav.

Arbetet med urval och intervjuer sker löpande så vänta inte för länge med din ansökan.

För mer information om företaget besök gärna  www.treasurysystems.com (http://www.treasurysystems.com/)

Ansök här