27 Feb 2024 kl: 15:31

Bolagsjurist Skandiabanken - Skandia - Stockholm

Bolagsjurist Skandiabanken

Om jobbet
Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer – vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Bolagsjurist inriktning betaltjänster | Skandiabanken | Stockholm

Bankens juridikenhet erbjuder juridisk rådgivning till hela banken. Enheten är centralt placerad i banken och en integrerad del av verksamheten. Vårt team arbetar nära ledningen, vilket placerar oss i hjärtat av beslutsfattandet i banken. Nu söker vi en kompetent och engagerad bolagsjurist för att stärka vår enhet!

I rollen som bolagsjurist hos oss kommer du att ha möjlighet att utvecklas och påverka inom flera spännande områden. Du kommer att bli en del av ett team bestående av sex dedikerade jurister. Var och en har sina egna ansvarsområden, men alla samarbetar för att täcka enhetens breda ansvarsområden.

I den här rollen kommer du att ha ett särskilt fokus på de juridiska frågor som är relaterade till bankens konto- och betalningstjänster. Några av dina huvuduppgifter blir att arbeta nära och stötta nyckelpersoner i bankens konto- och betalningsverksamhet vid bland annat nyutveckling, förändring eller paketering av produkter och erbjudanden, vilket ger dig en unik insyn i verksamheten på flera nivåer. Du kommer också att delta i avtalsförhandlingar och granska avtal.

Utöver detta kommer din roll att innefatta bland annat:

  • Att stötta affärsverksamheten med att säkerställa att verksamheten bedrivs enligt aktuella lagar och regler, exempelvis PSD2
  • Att delta i projekt, som involverar implementering av nya regelverk, anpassningar av produkt- och tjänsteutbud eller andra initiativ
  • Att proaktivt vara drivande i governancefrågor inom ditt ansvarsområde
  • Att delta i arbetsgrupper inom branschorganisationer för att bevaka regelverksförändringar inom ditt ansvarsområde
  • Att vara behjälplig i kontakter med myndigheter, t.ex. Finansinspektionen

Du kommer även att vara en del av vår koncernövergripande juridikfunktion.
Vi söker dig med juristexamen (jur. kand eller motsvarande). Din arbetslivserfarenhet ska omfatta några år inom sektorer som bank, advokatbyrå, företag eller relevanta myndigheter, varav erfarenhet inom bank- eller betaltjänster är särskilt värdefull. Om du har arbetat med regelverket kring betaltjänster är detta mycket meriterande. Dessutom värderar vi erfarenheter från avtalsförhandlingar, särskilt inom IT-tjänster, högt.

För att trivas och lyckas i rollen som bolagsjurist hos oss är du resultatinriktad, strukturerad och noggrann. Dina personliga egenskaper som integritet och analytisk förmåga är av stor vikt. Vi uppskattar att du är en person som ser möjligheter och levererar arbete av hög kvalitet. Att vara serviceinriktad och en lagspelare som samarbetar prestigelöst med kollegor för att uppnå gemensamma mål är avgörande.

Du bör också kunna arbeta självständigt, driva dina ärenden effektivt och alltid med bankens verksamhet och behov i åtanke. Din förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska är en förutsättning.

Slutligen, ett brett intresse av bank- och finansrättsliga frågor samt en nyfikenhet för digitalisering och teknisk utveckling kommer att vara till stor fördel i denna roll.

Skandiabanken erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Vi gör löpande urval så sök redan idag för att inte missa chansen!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!


Ansök via arbetsgivarens webbplats

Ansök här