5 Mar 2024 kl: 17:02

Arkeolog - Östergötlands museum - Linköping

Arkeolog säsong 2024

Om jobbet
Välkommen till Östergötlands museum – en livfull mötesplats som förutom att förvalta och visa konst- och kulturhistoria också bjuder in till guidade visningar, restaurangbesök, museibutiker, föreläsningar, konserter, konferenser och nätverk.

Utöver vår publika verksamhet bedriver vi affärsverksamhet inom arkeologi, konservering och byggnadsvård samt förvaltar ett flertal kulturfastigheter i Östergötland. Vi har idag verksamhet i museibyggnaden i Linköping, på Löfstad slott i Norrköping samt Sancta Birgitta klostermuseum i Vadstena.

Nu söker vi arkeologer för såväl planerade som kommande uppdrag under fältsäsongen 2024!

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna består främst av medverkan vid arkeologiska undersökningar i Östergötlands län vilket innebär grävning och dokumentation. Samtliga tidsperioder kan bli aktuella.

Om dig
Vi söker dig som har minst 90hp/60p (3 terminer) i nordisk arkeologi, där en examen med huvudämnet arkeologi samt erfarenhet från fältarkeologiska arbeten inom uppdragsverksamhet är meriterande. Du behärskar svenska bra i såväl tal som skrift. B-körkort erfordras.

Som person har du en positiv grundinställning, är strukturerad, noggrann och har förmåga att skapa goda samarbeten med såväl kollegor som externa parter.

Övrigt
Tjänsterna är visstidsanställningar för såväl planerade som kommande uppdrag av olika omfattning under fältsäsongen 2024.

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-17. Urval sker löpande och tjänster kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar referenser löpande och det är därför önskvärt att ansökan innehåller minst två, vidtalade referenser.
Tillträde efter överenskommelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Mats Magnusson på tel. 013-23 03 74, mats.magnusson@ostergotlandsmuseum.se

Facklig kontaktperson är Emma Karlsson, fackförbundet DIK tel. 013-23 03 68, emma.karlsson@ostergotlandsmuseum.se

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss vänligt men bestämt kontakt från säljare av rekryterings- och bemanningstjänster samt andra rekryteringskanaler.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ostergotlandsmuseum.se (http://www.ostergotlandsmuseum.se).

Välkommen med din ansökan!

Ansök här