7 Maj 2024 kl: 16:53
AML & Fraud-specialist sökes till svensk bank

Finansanalytiker - Perido AB - Stockholm

AML & Fraud-specialist sökes till svensk bank

Om jobbet

Har du erfarenhet av att arbeta med AML-frågor samt transaktionsmonitorering och bedrägerihantering? Vill du vara en del av det viktiga uppdraget att säkerställa att bankens kunder inte medverkar i finansiell kriminalitet som exempelvis finansiering av terrorism? Då borde du läsa vidare!

Om tjänsten

Vi på Perido söker nu en AML- och Fraud-specialist till vår kund, en svensk bank som genom personlig service erbjuder effektiva och anpassade lösningar inom finansiering, inkasso, reskontra­hantering och betallösningar. Du blir en del av ett team som vuxit mycket det senaste året och som har ambitioner om att utvecklas och blir ännu bättre på det de gör. Tjänsten är placerad på kundens kontor i Arenastaden, Solna.

Dina arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du att arbeta lika delar med bedrägeri som med AML. Det är en spännande roll där ingen dag är den andra lik, i en utvecklande miljö. Inom bedrägeri ingår arbetsuppgifter såsom bedrägeriutredningar och bankförfrågningar. Inom AML ingår följande:

 • Interna kontroller
 • Bidra till den allmänna riskbedömningen
 • Hantera klagomål från kunder
 • Rapporteing till Compliance
 • Hantera transaktionsmonitorering
 • PEP/RCA och sanktionskontroll

Dina egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du som person är noggrann och strukturerad. Du arbetar med stort fokus både självständigt och i grupp, där du gärna delar kunskap och erfarenheter med dina kollegor. Vi tror att du som söker vill bidra till en god stämning på din arbetsplats.

Här erbjuds du en spännande och utvecklade tjänst hos en bank med entreprenöriell anda. Du kommer ges möjlighet att påverka arbetet och processerna och på sikt finns goda möjligheter att utvecklas professionellt.

Är du vår nästa stjärna?

Vi ser fram emot att läsa din ansökan, varmt välkommen med den redan idag!

Kvalifikationer:

 • 4 års erfarenhet av att arbeta inom AML
 • God kunskap av att arbeta med transaktionsmonitorering och bedrägerihantering
 • Erfarenhet av att arbeta med offboarding, PEP/RCA och sanktionskontroller
 • God förståelse för relevant lagstiftning
 • Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift, såväl svenska som engelska

Omfattning och tillträde

Heltid, uppdrag initialt 6 månader via Perido, därefter möjlig överrekrytering till kunden. Start så snart som möjligt.

Ansökan

Ansökan görs via vår hemsida perido.se. Klicka på knappen ansök i annonsen för aktuell tjänst och fyll i dina uppgifter samt bifoga CV. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att viss information gällande uppdraget och/eller kundföretaget medvetet kan ha utlämnats från annonsen, först vid kontakt med ansvarig rekryterare får du all information du behöver.

Ansvarig rekryterare för denna tjänst är Amanda Delvén som kan nås på mejl amanda.delven@perido.se. Om du har frågor eller funderingar så är du även välkommen att kontakta oss på fraga@perido.se så svarar någon av våra rekryteringskommunikatörer dig. Ange alltid tjänstens referensnummer 34497 i ämnesraden.

Om Perido

Varför heter vi Perido? Det kommer från det latinska ordet Peridoneus som betyder ”väl matchad”. Att matcha vår konsults kompetens och karriärinriktning med våra kunders behov är det vi är allra bäst på! Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn som hjälper dig till nästa steg i yrkeslivet och vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Vi har vuxit stadigt sedan starten 2003 och har över 1300 medarbetare över hela landet, varav ett femtiotal arbetar på våra kontor i Stockholm och Göteborg. Som konsult hos oss blir du en viktig del av vår organisation och du växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Läs mer om oss på Perido: https://perido.se/om-oss/.

Ange referens 34497 i din ansökan

Ansök här