7 Maj 2024 kl: 16:50
AML-analytiker sökes till svensk bank

Finansanalytiker - Perido AB - Stockholm

AML-analytiker sökes till svensk bank

Om jobbet

Har du minst tre års erfarenhet av att arbeta med AML-frågor inklusive erfarenhet av att genomföra ODD:er på företagskunder? Vill du vara en del av det viktiga uppdraget att säkerställa att bankens kunder inte medverkar i finansiell kriminalitet som exempelvis finansiering av terrorism? Då borde du läsa vidare!

Om tjänsten

Vi på Perido söker nu en AML-analytiker till vår kund, en svensk bank som genom personlig service erbjuder effektiva och anpassade lösningar inom finansiering, inkasso, reskontra­hantering och betallösningar. Du blir en del av ett team som vuxit mycket det senaste året och som har ambitioner om att utvecklas och blir ännu bättre på det de gör. Tjänsten är placerad på kundens kontor i Arenastaden, Solna.

Dina arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att spela en central roll i att välkomna nya företagskunder till banken. Din uppgift blir att verifiera kunder, genomföra KYC-analyser och bedöma risker, vilket innefattar allt från mindre företag till större och mer komplexa företag. Du kommer även att hantera och utföra ODD:er på bankens kunder och inhämta kompletterande underlag från kunder för fullständig kundkännedom ex. i samband med att kunderna utökar sitt engagemang. Du kommer att vara en del av ett stort och dynamiskt team där du kommer att ha möjlighet att utvecklas och dela kunskap med kollegor.

Dina egenskaper

För att passa i denna roll tror vi att du som söker är effektiv, noggrann och analytisk lagd. Du kommer gärna med idéer och förslag på hur man kan förbättra rutiner och arbetsprocesser, alltid med teamets bästa i fokus. Du är en pålitlig medarbetare med hög integritet som förstår innebörden med att arbeta med sekretessbelagd information. För att identifiera misstänka mönster och transaktioner är det viktigt att du har förmågan att se samband och analysera information. Avslutningsvis tror vi att du är en lagspelare som längtar efter att vara en del av ett engagerat team som gärna delar med sig kunskaper till varandra. Är det dig vi söker?

Vi ser fram emot att läsa din ansökan, varmt välkommen med den redan idag!

Kvalifikationer:

  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med AML
  • God förståelse för onboarding-processen för företag
  • Erfarenhet av att genomföra ODD:er på företagskunder
  • God kunskap om riskklasser och erfarenhet av att arbeta med högriskkunder
  • Mycket god kunskap om relevant lagstiftning
  • Kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Omfattning och tillträde

Heltid, uppdrag initialt 6 månader via Perido, därefter möjlig överrekrytering till kunden. Start omgående.

Ansökan

Ansökan görs via vår hemsida perido.se. Klicka på knappen ansök i annonsen för aktuell tjänst och fyll i dina uppgifter samt bifoga CV. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att viss information gällande uppdraget och/eller kundföretaget medvetet kan ha utlämnats från annonsen, först vid kontakt med ansvarig rekryterare får du all information du behöver.

Ansvarig rekryterare för denna tjänst är Amanda Delvén, du når henne via amanda.delven@perido.se. Om du har frågor eller funderingar så är du välkommen att kontakta oss på fraga@perido.se så svarar någon av våra rekryteringskommunikatörer dig. Ange alltid tjänstens referensnummer 34512 i ämnesraden.

Om Perido

Varför heter vi Perido? Det kommer från det latinska ordet Peridoneus som betyder ”väl matchad”. Att matcha vår konsults kompetens och karriärinriktning med våra kunders behov är det vi är allra bäst på! Perido är ett konsult- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn som hjälper dig till nästa steg i yrkeslivet och vår vision är att alla ska trivas och vara engagerade på jobbet. Vi har vuxit stadigt sedan starten 2003 och har över 1300 medarbetare över hela landet, varav ett femtiotal arbetar på våra kontor i Stockholm och Göteborg. Som konsult hos oss blir du en viktig del av vår organisation och du växer tillsammans med oss genom att förstärka med din kompetens ute i våra kunders organisationer. Läs mer om oss på Perido: https://perido.se/om-oss/.

Ange referens 34512 i din ansökan

Ansök här