Hemgjord glögg
Ingredienser
- 2 hel kanel, bitar
- 12 hela nejlikor
- 2 torkad ingefära, bitar, hel
- 1 tsk kardemummakärnor
- 3 pomeransskal
- 2 dl russin
- 2-3 dl okryddat brännvin
- 2 flaskor rött vin, enkelt
- 2-3 dl strösocker
Till servering:
- russin och mandel
Gör såhär:
- Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i burken. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. Förslut med tättslutande lock. Låt detta stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då.
- Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker. Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre månader men brukar vara urdrucken långt innan dess.
- Glöggen hettas upp vid serveringen men får inte koka. Servera med russin och skållade mandlar.