Bjud dina kollegor på egen glögg – bästa receptet
Din livsstil 16 Dec 2022 kl: 15:07

Bjud dina kollegor på egen glögg – bästa receptet

Nästa vecka är de julafton och en välförtjänt ledighet väntar för de flesta av oss. Varför inte samla kollegorna för ett julmys de sista dagarna innan jul? Att köpa en flaska på ICA är enkelt. Vill du istället imponera så kokar du din egna och bjuder på en hemgjord variant. Perfekt att preppa över helgen, då kryddorna ska ligga 3-4 dagar i brännvinet. På måndagen kan du bjuda upp till en julig AW. Servera ihop med saftiga lussebullar och vi garanterar succé! Receptet är ifrån koket.se.

Hemgjord glögg

Ingredienser

  • 2 hel kanel, bitar
  • 12 hela nejlikor
  • 2 torkad ingefära, bitar, hel
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 3 pomeransskal
  • 2 dl russin
  • 2-3 dl okryddat brännvin
  • 2 flaskor rött vin, enkelt
  • 2-3 dl strösocker

Till servering:

  • russin och mandel

Gör såhär:

  • Lägg kanel, nejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i burken. Häll på brännvin tills kryddorna är helt täckta. Förslut med tättslutande lock. Låt detta stå och dra i fyra dagar. Skaka burken då och då.
  • Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt de två flaskorna rött vin samt 2 dl av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst sig. Smaka av om du vill ha mer socker. Häll upp på flaska och förvara svalt. Glöggen håller sig minst tre månader men brukar vara urdrucken långt innan dess.
  • Glöggen hettas upp vid serveringen men får inte koka. Servera med russin och skållade mandlar.