11 Jun 2024 kl: 15:38

Teknikinformatör - Aleido Sweden - Linköping

Teknikinformatör med stort teknikintresse

Om jobbet

Vill du utvecklas vidare i din karriär och arbeta tillsammans med ett mindre ochengagerat team som strävar efter att leverera högkvalitativ teknikinformation?

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du vara bryggan mellan tekniken och människan och arbeta som konsult hos våra kunder.

Du kommer bl.a. arbeta med att:

 • Analysera, strukturera samt utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer rikta sig till olika målgrupper som behöver förstå produkten på olika sätt, så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.
 • Vara experten ute hos kund, men ha nära kontakt och samarbete med dina kollegor på Aleido för att få hjälp och stöttning när det behövs.
 • På bästa sätt hjälpa kunden, du behöver förstå deras produkter och kunna anpassa din leverans utifrån behovet, vilket ställer krav på nära kunddialog och relationer.

Vem du är

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet inom teknisk dokumentationeller annan likvärdig erfarenhet t.ex. metodframtagning av reperationsmetoder
 • Behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande om du har:

 • Kunskap inom Uptime4 och S1000D
 • Erfarenhet av att arbeta i XML-miljö

Som person tror vi att du drivs av struktur och har ett öga för detaljer. Det faller sig dessutom naturligt för dig att samarbeta med andra människor, då du har förmågan att lyssna in och förhålla dig till olika perspektiv. Slutligen tror vi att du har förmågan att se utvecklingspotential och hitta nya områden där våra lösningar kan göra skillnad.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

 • Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.
 • Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.
 • Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.
 • Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.
 • Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den – genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök här