11 Jun 2024 kl: 15:41

Teknikinformatör - Aleido Sweden - Stockholm

Teknikinformatör med intresse för ny teknologi

Om jobbet

Söker du efter en ny utmaning och vill skapa moderna informationslösningar med användaren i fokus? Hos oss på Aleido får du möjlighet att ta nästa steg inom teknikinformation tillsammans med våra kunder på deras digitaliseringsresa. Vad rollen innebärI rollen som teknikinformatör kommer du bland annat:

 • Samla in, analysera, strukturera och producera teknisk information för våra kunders produkter.
 • Driva dokumentations- och kundprojekt tillsammans med Aleidos team och säkerställa leveranser av konsekvent, uppdaterad och tillgänglig dokumentation.
 • Kartlägga och analysera våra kunders produkter och behov, och utifrån det utveckla deras nuvarande informationsstruktur.
 • Hjälpa våra kunder med att förbereda inför deras digitaliseringsresa, samt proaktivt bidra med förbättringsförslag så att kunden får ut så mycket som möjligt av olika informationslösningar.

Vem du ärVi söker dig som:

 • Har ett par års erfarenhet som teknikinformatör.
 • Har vana av att använda XML-baserade verktyg.
 • Har erfarenhet av topic-baserat skrivande.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet från kognitionsvetenskap, UX och/eller teknisk bakgrund inom hård- eller mjukvara.

Du som person har en utmärkt känsla för struktur samt gillar att se till de små detaljerna som tillsammans gör stor skillnad för slutprodukten. Du har lätt för att identifiera lösningar och har en utvecklad förmåga att förenkla komplex information. Vi tror vidare att du trivs mycket bra i rollen som konsult och ser det som en naturlig del att få vara med att bidra till att vidareutveckla vårt erbjudande i pågående kunduppdrag. Vi hoppas även att ditt intresse för teknik gör att du håller dig ajour med de nya teknologier inom branschen, som exempelvis AI. Slutligen räds du inte nya utmaningar och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får vara drivande i ditt eget arbete.

Vad vi erbjuderPå Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

 • Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.
 • Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.
 • Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.
 • Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.
 • Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi ärAleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den – genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök här