11 Jun 2024 kl: 15:55

Informatör/Kommunikatör - Steelwrist - Sigtuna

Teknikinformatör med god kommunikationsförmånga

Om jobbet
Vi söker en ung och framåt person som är intresserad av att pedagogiskt beskriva tekniska produkter och processer. Huvuddelen av arbetet består i att ta fram information och underhålla installationsguider för våra produkter i vårt nya app-baserade steg-för-steg verktyg.

Du kliver in i ett företag med en positiv attityd och får vara med att påverka kulturen på företaget. Här finns ett tätt samarbete och hela teamet gläds tillsammans för de gemensamma framgångarna. På Steelwrist finns även stora möjligheter att utvecklas inom bolaget med andra roller och internationellt. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, leasingcyklar och har kollektivavtal.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta på vår utvecklingsavdelning med stödteam globalt för att förbättra vår mobilapp som hjälper tekniker med installationsarbetet av våra produkter. Ditt ansvar inkluderar att säkerställa att vår egenutvecklade app, med steg-för-steg instruktioner för installation av våra produkter på olika grävmaskiner, fylls med relevant information i text och bild. Du skriver på engelska och appen översätter sedan on-demand till det lokala språket där vår produkt installeras av lokala tekniker.

Du kommer primärt jobba i ett webbverktyg där vi skapar, redigerar och publicerar de steg-för-steg guider som våra kunders tekniker sedan använder i appen under installationsarbetet. De kan också bidra med input via appen i form av text, bilder, videos mm. och även ställa frågor och interagera med dig och andra tekniker runt om i världen.

Som teknikinformatör ingår det i din roll att samla in, strukturera, analysera, skapa och anpassa information så att den blir begriplig för användaren. Du skriver korta beskrivningar och redigerar bilder och tar illustrationer mm som primärt används i våra steg-för-steg-instruktioner. Du kommer också att utveckla och förbättra arbetsprocessen kring vår guide-app och webb-verktyg.

Du kommer ha ansvar för att våra steg-för-steg installationsguider kontinuerligt blir fler och förbättras och på sikt bli spindeln i nätet som tekniker vänder sig till med frågor och information för att enkelt och säkert installera av våra produkter.

I denna tjänst kommer det i viss omfattning ingå planerat svenskt och internationellt resande för att vara med våra tekniker vid installationer för att förstå och dokumentera installationsprocessen i skrift och bild.

Om dig
Arbetet kräver att du är noggrann och pedagogisk. Du trivs med att prata och kommunicera med våra och våra kunders tekniker runt om i världen för att samla på dig information och kunskap. Det är också viktigt att du har ett genuint teknikintresse och är nyfiken på att lära dig mer om teknik. Har du redan ett intresse för grävmaskiner är det ett stort plus.

Det är viktigt att du har ett rejält eget driv och själv kan planera arbetet utifrån övergripande instruktioner och planer.

Kvalifikationer

  • Minst gymnasieutbildning och gärna några års jobberfarenhet inom teknik/eftermarknadssupport eller liknande.
  • Arbetserfarenhet av teknikinformation.
  • Intresse och kunskap i det skrivna engelska och svenska språket.
  • Kunskaper i mjukvaror som Illustrator och Photoshop eller motsvarande.

Meriterande

  • Erfarenhet i CCMS och sk topic based authoring, gärna Paligo vilket är vårt huvudsakliga verktyg för övrig kunddokumentation.
  • Erfarenhet och teknisk kunskap om grävmaskiner, redskap och styrsystem.
  • Förståelse och intresse för app- och webbutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt moderna huvudkontor i Rosersberg norr om Stockholm. Tjänsten är på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse.

Ansök här