11 Jun 2024 kl: 15:42

Teknikinformatör - Aleido Sweden - Stockholm

Teknikinformatör inom MedTech / Life Science

Om jobbet

För uppdrag i Uppsala söker vi nu dig som har en utbildningsbakgrund inom MedTech/Life Science och ett stort intresse för teknik och användarvänlighet. Hos oss blir du en del av ett större team där du tillsammans med andra experter arbetar med att stötta våra kunder i sin digitaliseringsresa, genom att skapa användarvänliga informationslösningar för komplexa produkter och system.

Vad rollen innebär

Som teknikinformatör hos oss kommer du bland annat:

 • Hjälpa våra kunder med att analysera, strukturera och utveckla deras produktinformation.
 • Bidra till våra kunders digitaliseringsresa, vilket ställer höga krav på kontinuerlig och tillgänglig dokumentation.
 • Skapa moderna lösningar med effektiva processer, verktyg och distributionskanaler.
 • Lära känna våra kunders produkter och utveckla deras nuvarande informationsstruktur.

Utifrån kundens behov bidrar du till att kunden får ut så mycket som möjligt av sin informationslösning i sin digitaliseringsresa.

Vem du är

Vi söker dig som har:

 • Utbildningsbakgrund inom MedTech
 • Tidigare erfarenhet som Teknikinformatör / Teknisk skribent / Technical communicator eller likvärdigt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Erfarenhet av användardokumentation inom medicinteknik är starkt meriterande

Som person är du duktig på att samarbeta tillsammans med andra människor och trivs med många olika kontaktytor. Du har förmågan att uttrycka dig tydligt och effektivt samt kan relatera till andra på ett lyhörd och smidigt sätt. Det faller sig naturligt för dig att ta ägandeskap över ditt arbete och du kan självständigt driva och strukturera dina uppgifter. Slutligen tror vi att du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt.

Vad vi erbjuder

På Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektiv värdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

 • Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.
 • Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.
 • Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.
 • Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.
 • Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi är

Aleido är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den – genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök här