11 Jun 2024 kl: 15:40

Teknikinformatör - Aleido Sweden - Västerås

Erfaren Teknikinformatör till avdelning med stark tillsammans-anda

Om jobbet

Vi söker dig som med din kompetens och erfarenhet vill vara med och bidra i vår vision att skapa effektiva lösningar som är enkla att förstå! Efterfrågar du möjligheten att fördjupa din karriär och vill arbeta som anställd konsult mot globala, väletablerade och framgångsrika företag? Hos oss blir du en del av en avdelning med stark tillsammans-anda och får arbeta tätt tillsammans med andra expeter inom sina områden.

Vad rollen innebär I rollen som erfaren teknikinformatör kommer du att:

 • Analysera, strukturera och utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer att rikta sig till olika målgrupper så som servicetekniker, säljare eller slutanvändare.
 • Ha en nära kunddialog och lära känna våra kunders produkter och nuvarande informationsstruktur.
 • Samarbete med illustratörer, säljare och projektledare
 • Bidra med nytänk och idéer för att för att driva arbetet framåt tillsammans med ditt team och kunden.
 • Hitta områden med utvecklingspotential hos kunden du arbetar mot och bidra till nya lösningar inom exempelvis digitaliserad distribution eller skapandet av en effektiv produktionsprocess.

Vem du är Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet som teknikinformatör eller likvärdig erfarenhet från industrin
 • Erfarenhet av CMS, XML och Adobe-paketet
 • God förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i både tal och skrift
 • Erfarenhet av tåg-eller energibranschen (meriterande)
 • Erfarenhet av konstruktionsarbete och hantering av 3D modeller t ex CoralDraw/ AutoCad/ Catia Composer / SAP (meriterande)

Som utåtriktad och driven person trivs du i roller som innebär många kontaktytor och möjligheter till samarbete. Du är kommunikativ, har förmågan att skapa relationer och kommunicera effektivt med olika parter. Du är dessutom skicklig på att skapa och upprätthålla struktur, är noggrann och har ett öga för detaljer – vilket gör dig till en pålitlig och effektiv teknikinformatör.

Vad vi erbjuderPå Aleido bidrar du till vårt syfte: att överbrygga klyftan mellan teknik och människorna som använder den. Att arbeta tillsammans med människor med olika bakgrunder och erfarenheter breddar vår förståelse för mänskligt beteende. Vi erbjuder en miljö där medarbetarna är i fokus. Där samarbete, framåtanda och dina unika perspektivvärdesätts. Som medarbetare på Aleido kan du vara trygg med att:

 • Du är här av en anledning. Varje individ har mycket att bidra med, och vi vill att du ska lyckas.
 • Du kommer få den stöttning du behöver för att lyckas, samtidigt som du kommer bli utmanad i att driva din utveckling framåt.
 • Vår lärandekultur hjälper oss att bryta ny mark. Med vårt löfte för lärande lovar vi att generöst dela kunskap, skapa möjligheter för lärande och värdera initiativ att lära.
 • Vi är öppensinnade och framtidsinriktade. Det innebär att hållbarhet är kärnan i vårt erbjudande, både direkt och indirekt.
 • Vi tror på värdet av flexibilitet. På Aleido har vi en progressiv policy för distansarbete, och de flesta kan arbeta på distans regelbundet.

Vilka vi ärAleido, tidigare en del av Semcon Product Information, är ett internationellt företag med lång tradition av att driva utvecklingen av eftermarknadsinformation och utbildningslösningar. Våra kunder utvecklar komplexa produkter eller system, eller söker kunskap och beredskap för att skapa varaktig förändring, inom en mängd branscher såsom fordon, telekom, industri, järnväg och medicinteknik. Vi är närmare tusen kollegor i fem länder. Tillsammans överbryggar vi klyftan mellan teknik och människorna som är beroende av den – genom att göra det avancerade lätt att förstå.

Ansök här